joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alertă! Târgurile de vite din sudul țării se închid

Autoritățile din sudul țării, inclusiv din județele Dolj, Olt, Mehedinți, au fost avertizate că trebuie să închidă târgurile de bovine și să restricționeze circulația animalelor, după ce în Bulgaria focarele de dermatoză nodulară a bovinelor s-au extins.

Până pe 17 mai, în țara vecină au fost confirmate 77 de focare în mai multe zone, atât în exploatațiile oamenilor, cât și în cele comerciale.

Boala afectează bovinele (bovine și bubaline) de toate vârstele și produce pierderi economice deosebit de ridicate, atât cu activitățile de combatere care sunt deosebit de costisitoare, cât și prin faptul că atrage după sine restricții severe asupra circulației speciilor afectate atât pentru comerțul intracomunitar, cât și pentru exportul de bovine, potrivit ANSVSA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Specialiștii arată că boala evoluează grav, mai ales la tineret, fiind însoțită de simptome ca anorexie, reticență la mișcare, după care se dezvoltă noduli pe piele, se inflamează ganglionii limfatici, ajungându-se la necrozarea acestora.

Singura masură este uciderea animalelor și distrugerea cadavrelor.

 

Politica