miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Universitatea din Craiova sărbătorește 50 de ani de învățământ în limba franceză

Aproximativ 80 de profesori de la universități din Franța, Austria, Grecia, Italia, Slovenia, Turcia, Tunisia și SUA, dar și din România de la Bucureşti, Braşov, Galaţi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Timişoara și Târgovişte, s-au reunit la Universitatea din Craiova pentru a sărbători 50 de ani de învățământ superior în limba franceză, ai Universității din Bănie.

„Este un moment aniversar, un moment de bilanț. Și cu această ocazie ne-am propus să îi aducem alături de noi pe toți cei care ne-au sprijinit, ne-au susținut și ne-au promovat. Este vorba de Facultatea de Litere a Universității din Craiova, Agenția Universitară a Francofoniei, Ambasada Franței, dar și colegii noștri de la Universitățile partenere cu care am făcut împreună proiecte, colocvii și alte manifestații științifice care ne-au pus în valoare și ne-au promovat în întreaga lume. 

Momentul de bilanț este un plus adus Universității pe care îl oferim și care ne dă o speranță pentru viitor și pentru o nouă deschidere Sperăm noi, că vom atrage un public din ce în ce mai numeros către limba franceză. Căci anual, pregătim aproximativ 280 de studenți de la licență, master și doctorat sunt ”, a declarat conf. univ. dr. Daniela Dincă.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colocviului Internaţional « 50 ans de français à l’Université de Craiova » se va desfășura sub formă de conferințe plenare și sesiuni de comunicări. Va fi organizată și o Masă rotundă dedicată profesorilor de franceză din învățământul preuniversitar. Sesiunile de comunicări vor fi organizate în patru secțiuni tematice: Lingvistică, Literatură, Traducere, Didactică, la care se adaugă o secţiune specială dedicată Tinerilor cercetători, doctoranzi ai Universității din Craiova şi ai altor universități din România, Franța, Algeria şi Madagascar.

Politica