sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Violatorul de la Triaj, judecat în stare de arest

Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus începerea procesului în cazul craioveanului, de 36 de ani, ajuns după gratii anul trecut, în octombrie, pentru viol şi tâlhărie calificată. Este vorba despre bărbatul care a ameninţat cu cuţitul o tânără, de 22 de ani, a dus-o într-un vagon de tren din triajul staţiei CF Craiova, a violat-o, apoi i-a luat geanta şi telefonul. În plus, judecătorii au menţinut, faţă de inculpat, la sfârșitul săptămânii trecute, și măsura arestării preventive.

Reamintim că, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut, pe 23 octombrie 2015, pentru 24 de ore, un craiovean, de 36 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi tâhărie calificată. Din cercetările efectuate de oamenii legii s-a stabilit că, pe 27 septembrie 2015, Virgil Dobre, de 36 de ani, din Craiova, care mai are la activ condamnări pentru fapte de natură penală, a ţinut calea unei tinere, de 22 de ani, care trecea prin zona triajului staţiei C.F. Craiova, întrucât se întorcea de la serviciu şi se îndrepta spre domiciliu, a ameninţat-o cu un cuţit, a târât-o într-un vagon unde a forţat-o să întreţină raporturi sexuale, apoi i-a luat geanta şi telefonul mobil şi a fugit. Fata s-a oprit în gară, la poliţiştii de la Transporturi Feroviare, cărora le-a povestit totul. Oamenii legii au demarat investigaţiile, împreună cu un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, victima a fost îndrumată către Institutul de Medicină Legală Craiova, medicii legiști confirmând în raportul eliberat că a fost vorba de viol, şi au reuşit să-l identifice pe autor. În urma probatoriului administrat, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Virgil Dobre, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată, iar pe 22 octombrie 2015 a fost reţinut pe bază de ordonanţă emisă de procuror pe o perioadă de 24 ore. O zi mai târziu, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost promovată către Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Craiova, care a emis mandat de arestare preventivă pe 30 zile.  Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și, pe 11 februarie 2016, s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care inculpatul a fost trimis în judecată pentru viol și tâlhărie calificată. Cauza a intrat în procedura camerei preliminare, a fost analizată de judecători, care, vineri, 11 martie a.c., au decis că va începe procesul, constatându-se legalitatea probatoriului administrat de Parchet:  „În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu numărul 9168/P/2015 privind pe inculpatul Dobre Virgil pentru comiterea infr. de viol prevăzută şi pedepsită de art. 218 alin. 1 C.p. şi tâlhărie calificată, prevăzută şi pedepsită de art. 233, art.234 alin.1 lit. a şi c C.p., cu aplicarea art. 38 alin.1 C.p. şi art. 41 alin. 1 C.p. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Dobre Virgil. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 11 martie 2016”, se arată în încheierea de ședinţă a instanţei. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 1 aprilie a.c. În plus, tot vineri, magistraţii craioveni au respins cererea formulată de inculpat de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Instanţa a menţinut ca fiind temeinică și legală măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Dobre Virgil, care este acum încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

 

spot_img
spot_img

Politica