duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbalul românesc, pe un butoi cu pulbere!

Ca la români la nimeni! Juridic, din informaţiile oferite în ultimele zile, echipa de suflet a oltenilor şi nu numai, fie nu mai există, fie a participat în competiţiile organizate de FRF şi LPF şi chiar în Europa ilegal! Formaţia care în urmă cu 33 de ani scria istorie (mâine se împlinesc aceşti ani de când Știinţa se califica în premieră în semifinalele unei competiţii europene) după ce elimina pe nemţii de la Kaiserslautern este jucată precum o minge de ping-pong între instanţele judecătoreşti ale prezentului şi înscrisurile de la începutul anilor `90 când practic echipa de fotbal se desprindea din clubul mamă!

După decizia Tribunalului Bucureşti de săptămâna trecută, chiar dacă nu este definitivă, palmaresul, culorile şi emblema aparţin noului CSU înfiinţat ca secţie de fotbal în urmă cu aproximativ trei ani, prin faptul că CS Universitatea Craiova, club de drept public, este clubul mamă. În acest sens, Gheorghiţă Geolgău a oferit şi o declaraţie prin care reiese clar că Universitatea a evoluat ilegal!

„În 1994, eram vicepreşedinte al Asociaţiei Sportive Fotbal Club Universitatea Craiova. Doru Cămătaru era preşedinte, iar Nicolae Zamfir era celălalt vicepreşedinte. Noi când ne-am înfiinţat am luat-o de la zero, cu putere de la noi, fără a avea acceptul Universităţii din Craiova. Atunci, din dorinţa de a continua activitatea fotbalistică în Bănie, nu am ţinut cont de detalii. Nu ne-am gândit să cerem oficial Universităţii din Craiova să ne treacă în statut culorile, stema şi palmaresul. Nu am încheiat niciun acord cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova”, a afirmat Geolgău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și pentru a încerca să dea dreptate noii echipe a continuat: “În schimb, actuala societate are acceptul Clubului Sportiv, unde Bădiţă este director general, are dreptul să folosească culorile, stemele şi palmaresul, prin acordul de asociere. Constituie un mare avantaj pentru oraş că Universitatea este sub tutela unui club de drept public. Pentru că actuala societate nu are dreptul să mute echipa, să schimbe stema fără acceptul Clubului Sportiv. Suporterii olteni trebuie să fie mândri că s-a găsit soluţia perfectă ca Universitatea să continue la cel mai înalt nivel. Sunt convins că noul stadion îi va aduce din nou, împreună, pe toţi fanii Știinţei“.

Aceste afirmaţii ar confirma faptul că FC Universitatea de după `89 a fost o formaţie nouă, şi ar conduce la ideea că a fost afiliată ilegal de către FRF, LPF şi a pornit în prima divizie precum Steaua şi Dinamo anilor `48!

Mai mult, că tot ce s-a petrecut din `90 încoace a fost o minciună de fotbal în România, atât fosta Universitatea cât şi Steaua Bucureşti, o altă formaţie cu probleme asemănătoare cu ale Craiovei, au făcut sau fac parte ilegal din competiţie. Sau cel puţin aşa dovedesc hotărârile judecătoreşti!

Politica