joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

23 de ani la puşcărie, după ce a ucis cu bestialitate o bătrână pentru bijuterii

Un tânăr, de 20 de ani, din comuna Dăneasa, judeţul Olt, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Craiova la 23 de ani de puşcărie pentru omor calificat şi tâlhărie calificată. Sentinţa a fost pronunţată vineri, 4 martie a.c. şi este definitivă, judecătorii craioveni majorând pedeapsa inculpatului, care primise 21 de ani şi 8 luni de puşcărie pe fond, la Tribunalul Olt. La începutul lunii ianuarie 2015 tânărul a intrat în locuinţa unei bătrâne de 72 de ani, din aceeaşi localitate, a fost surprins de femeie astfel că a ucis-o cu sălbăticie, cu mai multe lovituri de topor, apoi i-a furat toate bijuteriile din casă.

Oribila crimă s-a petrecut pe 2 ianuarie 2015, seara. Potrivit poliţiştilor şi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, din cercetările efectuate s-a stabilit că, vineri, 2 ianuarie 2015, în jurul orei 18.00, Cosmin Mihăiţă Sîrbu, în vârstă de 20 de ani, din comuna olteană Dăneasa, înarmat cu un topor, a pătruns fără drept în curtea locuinţei Mariei Manea, de 72 de ani, din aceeaşi localitate, a spart geamul de la balconul casei, a intrat în interior şi, întrucât bătrâna a auzit zgomotele şi a ieşit din cameră să vadă ce se întâmplă. Surprins de apariţia proprietarei, tânărul a lovit-o cu sălbăticie cu toporul în cap, până când femeia a decedat. Deşi victima era într-o baltă de sânge, criminalul nu s-a ferit să-i ia toate bijuteriile pe care le purta, respectiv cercei şi o verighetă din aur, precum şi alte bijuterii găsite prin locuinţă. A fugit apoi, aruncând toporul şi bluza pe care o purta şi care se umpluse de sânge într-un canal de colectare a apei de la marginea localităţii.  El s-a predat, luni, la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor şi a ajuns de acolo în arestul IPJ Olt. A fost prezentat Tribunalului Olt, care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior.

Cosmin Mihăiţă Sîrbu a fost trimis în judecată la începutul lunii martie 2015, pentru omor calificat şi tâlhărie calificată, iar pe 16 noiembrie 2015 magistraţii Tribunalului Olt au pronunţat sentinţa în dosar, inculpatul fiind condamnat la o pedeapsă totală de 21 de ani şi 8 luni închisoare. În plus, inculpatul a fost obligat la plata a 10.000 de lei cu titlul de despăgubiri pentru daune materiale şi 50.000 de lei cu titlul de despăgubiri pentru daune morale, către familia victimei şi 2.000 de lei cheltuieli judiciare. Sentinţa nefiind definitivă, atât inculpatul, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au declarat apel, care a fost soluţionat, vineri, 4 martie a.c., de judecătorii Curţii de Apel Craiova. Magistraţii craioveni au respins apelul inculpatului şi l-au admis pe cel al procurorilor şi i-au majorat tânărului pedeapsa la 23 de ani de închisoare:„Admite apelul formulat de Parchet. Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpat. Desfiinţează în parte sentinţa. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului în baza art. 188 alin. 1 Codul penal rap. la art. 189 alin. 1 lit. d Codul de procedură penală de la 20 de ani închisoare, la 21 ani închisoare. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului în baza art. 233 Codul penal rap. la art. 234 alin. 1 lit. a, d şi f Codul penal de la 5 ani închisoare la pedeapsa de 6 ani închisoare. Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 21 ani închisoare la care se adaugă sporul de 2 ani închisoare, urmând ca în final să execute pedeapsa de 23 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Deduce perioada arestului preventiv de la 16.11.2015 la zi. Obligă inculpatul la 360 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 260 lei reprezintă onorariu avocat oficiu, care va fi suportat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 04.03.2016”, se arată în hotărârea instanţei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica