vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Laptele şi cornul, la control

Cantinele unităţilor de învăţământ vor fi verificate în perioada următoare. În acest sens, prefectul de Olt, a emis o dispoziţie privind constituirea a două comisii mixte de control. Va fi verificată şi derularea programului „Lapte şi corn“.

Măsura vine ca urmare a cazurilor de toxiinfecţii alimentare înregistrate în alte judeţe la elevi care au consumat alimente de la cantinele şcolilor, ori în urma consumului de lapte din programul „Lapte şi corn“.

Comisiile de control vor fi formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Olt, Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Consiliului Judeţean Olt şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acţiunile se vor derula pe parcursul acestei luni şi în prima jumătate a lunii aprilie, în cadrul acestora fiind verificate, în principal, următoarele aspecte: – respectarea normelor igienico-sanitare de păstrare şi de distribuţie a produselor lactate şi de panificaţie (condiţiile privind transportul, graficele de distribuţie, condiţiile de depozitare, calitatea produselor etc); – condiţiile şi modul de preparare şi servire a hranei (întocmirea meniurilor, efectuarea periodică a anchetelor privind alimentaţia preşcolarilor şi elevilor, verificarea stării de sănătate a personalului blocului alimentar în vederea prevenirii de toxiinfecţii alimentare, starea agregatelor frigorifice, calitatea alimentelor scoase din magazie, transportul alimentelor etc)“, potrivit Prefecturii Olt.

 

 

Politica