vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ţigări de contrabandă confiscate în vama Porţile de Fier I

Poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au confiscat aproximativ 1.000 de pachete cu ţigarete netimbrate, pe care doi şoferi sârbi intenţionau să le introducă ilegal în România. În ziua de 23.02.2016, ora 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra în România cetăţeanul sârb P. Slavko, în vârstă de 33 de ani, conducător al unui automarfar înmatriculat în Serbia.

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi observând starea de agitaţie a conducătorului auto, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit a cabinei automarfarului. În urma controlului, echipa comună, formată din lucrători vamali însoţiţi de câinele de serviciu specializat în detectare de tutun şi poliţişti de frontieră, a descoperit ascunsă în plafonul şi pereţii laterali ai cabinei automarfarului cantitatea de 530 de pachete cu ţigări netimbrate marca Marble.

O oră mai târziu, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru a intra în România cetăţeanul sârb R. Nikola, în vârstă de 37 de ani, conducător al unui automarfar înmatriculat în Serbia.Utilizând profilul de risc privind traficul ilicit cu ţigări netimbrate, inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autovehiculului. Astfel, au fost descoperite în capitonajul cabinei, în pereţii laterali, în plafon şi sub capota autovehiculului cantitatea de 450 de pachete cu ţigări marca Marble. În ambele cazuri, cetăţenii sârbi au ascuns ţigările şi nu le-au declarat, încercând astfel să le sustragă controlului vamal. ,,Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar cei doi cetăţeni sârbi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare”, a decalrat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef de poliţie Valeriu Pera.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica