vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEO nu intră în insolvenţă

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) susţine că societatea nu va intra în insolvenţă. În acest sens, a transmis, într-un comunicat de presă, că nu sunt datorii restante nici faţă de stat, nici faţă de furnizori.

“CE Oltenia, o companie cu o cifră de afaceri de 2,7 miliarde lei, se află, în acest moment, într-o situaţie stabilă din punct de vedere financiar, solvabilitatea şi lichiditatea situându-se în limitele admisibile.

La această dată societatea nu înregistrează datorii restante faţa de bugetul consolidat al statului şi a achitat toate obligaţiile financiare către furnizori şi instituţiile bancare, conform prevederilor contractuale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, pentru conformarea impusă de legislaţia în vigoare, a fost achiziţionat un procent de aproximativ 80% din totalul de certificate de CO2 aferente producţiei de energie electrică din anul 2015. Cu toate că întreaga cantitate presupune un efort financiar de cca 90 mil. euro, termenul de conformare va putea fi respectat.

Influenţa factorilor interni asupra valorilor indicatorilor economico – financiari ai CE Oltenia este permanent monitorizată, în contextul dat de evoluţia actuală a pieţei de energie nu tocmai favorabilă producătorilor de energie pe bază de cărbune.

CE Oltenia asigura partenerii comerciali şi financiari că declaraţiile apărute în mass-media care “anticipează insolvenţa companiei” sunt pure speculaţii”, susţine conducerea CEO.

Pe de altă parte, conducerea CEO a anunţat că, „în urma modificării structurii organizatorice a CE Oltenia, conducerea Diviziei Miniere va fi asigurată de următorii:

Director Direcţie Producţie –  Ungureanu Dumitru; Director Direcţie Tehnică –  Paraschivu Ion; Inginer Şef Minier –  Guran Ion; Inginer Şef Tehnic –  Gugu Radu; Director Sucursala Minieră Motru – Jilţ –  Dafinoiu Mihai; Director Sucursala Minieră Roşia – Rovinari –  Ioniţă Iustin”.

La nivelul Diviziei Miniere au fost desfiinţate 45 de posturi de conducere.

 

 

Politica