vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Valentine’s Day, între kitsch şi extravaganţă. În Craiova a plouat cu inimioare şi ursuleţi de pluş!

Un nou an, o nouă invazie a inimioarelor şi a ursuleţilor roz de pluş, pe care sunt imprimate mesaje, care de care mai siropoase, cu ocazia Valentine’s Day. Centrul Craiovei s-a transformat şi în acest an într-un adevărat ,,tărâm” al culorilor roz şi roşu, dar mai ales al mesajelor cu iz de iubire. Și asta nu este tot. Cănile din care îţi poţi savura cafeaua de dimineaţă fac şi ele furori în rândul ,,îndrăgostiţilor”, transmiţând mesaje la fel de siropoase ca şi vecinele pernuţe de pe tarabă. Și dacă există iubire nu se mai ţine cont nici de vremea de afară, căci dragostea devine oarbă în faţa naturii care se dezlănţuie. Asta, poate ar zice unii, însă este oare atât de plăcut să-ţi petreci weekend-ul în ploaie pentru a vinde kitsch-uri?

,,Nu avem ce face, din asta ne câştigăm existenţa. Vânzările merg destul de bine. Chiar dacă plouă lumea vine şi cumpără pentru că trebuie să ofere un cadou. Acum, fiecare cu meseria lui. La taraba mea cel mai bine s-au vândut inimioarele şi ursuleţii de pluş”, ne-a mărturisit o comerciantă.

 

Bijuteriile kitsch, o nouă modă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și pentru a fi cât mai galanţi, tinerii craioveni se întrec şi în achiziţionarea unei ,,bijuterii” pe care să o ofere persoanei iubite. Ca să înţelegeţi, comercianţii din Piaţa Mihai Viteazul sunt prezenţi la datorie cu o varietate de produse. Doar nu v-aţi închipuit că pernuţele şi ursuleţii sunt singura variantă….Comercianţii au scos la vânzare şi bijuterii din plastic, la fel de viu colorate, care cu siguranţă ar atrage orice femeie. Sau poate că nu. Însă domnii au părut foarte încântaţi de această nouă modă şi probabil că au lăsat tarabele goale. Ce s-a întâmplat după ce au oferit doamnelor şi domnişoarelor aceste ,,bijuterii”, doar ei ne-ar putea spune.

,,I-am cumpărat iubitei mele o pernă roşie, o cană şi o brăţară la fel de roşie ca şi perna, să fie în ton. Am rămas profund dezamăgit când a început să plângă, spunându-mi să-mi iau micile atenţii şi să plec la mine acasă. Nu ştiu ce nu i-a plăcut, eu am ales acest cadou din inimă. Poate la anul voi fi mai inspirat în alegerea cadoului potrivit”, ne-a relatat un tânăr craiovean.

 

Extravaganţa se măsoară în cadouri scumpe

De cealaltă parte a baricadei i-am găsit pe cei care îşi manifestă iubirea faţă de persoana dragă într-un mod mai exclusivist. Aceştia fac parte din categoria persoanelor excentrice, care consideră că iubirea poate fi exprimată prin călătorii scumpe şi cadouri extravagante. Și cum agenţiile de turism au profitat din plin de această perioadă, au şi apărut ofertele pentru weekend-uri romantice în inima Franţei, la Paris, ori într-unul din marile oraşe italiene sau poate au ales destinaţii exotice. Evident, că sumele de bani puse la bătaie n-au mai contat, importantă fiind atmosfera creată.

,,Am optat în acest an pentru o minivacanţă la Paris. Iubitei mele i-a plăcut foarte mult acolo şi am decis să îi ofer această bucurie, de a ajunge din nou în locul care a impresionat-o atât de mult. Sunt convins că vom petrece trei zile superbe, alături de încă un cuplu, prietenii noştri apropiaţi”, a povestit Mircea P., 25 ani.

Până la urmă este nevoie de o zi anume pentru a ne exprima dragostea? Sau la fel cum se spune că de Crăciun trebuie să fim mai buni, este posibil oare ca de Valentine’s Day să fim mai iubitori? Asta rămâne la alegerea fiecăruia, însă, în România, adevărata zi a îndrăgostiţilor se sărbătoreşte pe 24 februarie.

 

 

Politica