miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pisică prinsă în geam, salvată de pompieri

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit duminică, 14 februarie, în jurul orei 17.00, în municipiul Slatina, strada Arcului, pentru salvarea unei pisici prinse în deschiderea unui geam, la un apartament situat la etajul patru al blocului 2 ATCI. În apartament nu se afla nimeni, apelul la 112 fiind inițiat de un vecin.

La fața locului s-a deplasat o auto-platformă pentru intervenție și salvări de la înălțime. În momentul sosirii pompierilor, pisica se afla blocată în geamul de la balcon deschis „în foarfecă”. Militarii au amplasat tehnica de intervenție, iar în momentul în care se aflau la nivelul primului etaj al blocului, la fața locului a ajuns proprietara apartamentului și a pisicii. Unul dintre pompieri a intrat în imobil și a reușit să salveze animalul prin interiorul balconului. Pisica a fost predată proprietarei.

În anul 2015, pompierii olteni s-au înregistrat cu 50 de intervenții pentru salvări de animale, iar pe timpul acțiunilor de intervenție au mai fost salvate alte 123 de animale și 544 de păsări.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica