sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Gelu Vişan: “Aţi furat destul până acum!”

Gelu Vişan, liderul PMP Dolj, vrea să fie primar al Craiovei. El susţine că oraşul a fost furat şi vândut, şi că acest lucru trebuie să înceteze. Vişan a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că vrea să se ocupe de industrializarea Craiovei.

„Aşa cum aţi auzit la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean din Dolj, având în vedere decizia colegiului naţional a Mişcării Populare de la Parlament, candidatul este subsemnatul. A fost opţiunea mea, exprimată din luna iulie a anului trecut, am anunţat-o în interiorul mişcării populare din acea perioadă, am vrut să văd cum stau lucrurile aici. Motivaţia este că acest oraş a fost furat de găştile de politicieni şi spun găştile pentru că la nivelul judeţului Dolj, politica nu funcţionează doar prin urmare, există gaşca PSD-ului, PDL-ului şi din când în când gaşca PSD-ului şi PDL-ului, astea sunt marile găşti în jurul cărora se învârte lumea din Craiova şi Dolj. Oraşul a fost furat şi vândut unor firme din Bucureşti, unor interese particulare de buzunar, a unor şmecheri, aşa-zişi politicieni, furat şi băgat la cutie. Important e că şi Craiova şi-a pierdut locurile de muncă, i-au fost furate, fără niciun fel de jenă, expertiza în industrie şi a fost furată industria şi după ce a fost furată, unii s-au îmbogăţit foarte tare. Aşa că unul dintre motivele pentru că m-am înscris în cursă este legat de industrializarea Craiovei. Pot să fac lucrul acesta, ştiu cum să fac, pe cine să conving, e mai important de aici, decât de la Bucureşti, pentru că ei, aici, nu au încredere în administraţie. O să vă spun mai multe când prezint programul meu de candidatură. Vreau să subliniez că susţin înfiinţarea unui spital regional, indiferent din partea cui vine proiectul de la nivel naţional sau a altui spital, transformarea spitalului judeţean în spital municipal şi realizarea la nivelul Craiovei a unui centru de cardiologie. M-am zbătut cu guvernanţii care plecară acum o lună şi jumătate pentru mărirea salariilor medicilor cu 25%. Ce am spus până acum s-ar traduce în aţi furat destul până acum, aţi furat prea mult, acasă! V-aţi bătut joc de zeci de mii de oameni din Craiova şi Dolj, de zeci de mii tineri din Craiova şi Dolj care îşi caută rostul în lume şi v-aţi băgat banii în buzunar. Lucrul ăsta va trebui să-l daţi socoteală electoratului”, a precizat Gelu Vişan.

Pe de altă parte, Partidul Mişcarea Populară Dolj are oficial încă doi membri. Ion Groza, fostul subprefect şi cel care anterior a fost în Partidul Naţional Liberal, dar şi fostul consilier judeţean Remulus Chiţu şi-au anunţat joi înscrierea în Mişcarea Liberală. Aceştia vor deţine funcţia de vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Ne bucurăm tare mult că în ultima vreme au venit alături de organizaţia noastră, oameni care au demonstrat ceva în viaţă şi în politică şi nu numai. Mă bucur că ni s-a alăturat domnul Ion Groza şi Romică Chiţu, de două-trei săptămâni lucrăm împreună. Mişcarea Populară la nivel naţional este un partid într-o creştere extrem de interesantă, într-o zi au fost înscrise în registrul partidelor politice 2.700 de adeziuni la nivel naţional. Partidul va avea liste complete de candidaţi în toată ţara şi care la alegerile locale pe obiectivul asumat de peste 10% va demonstra că are un cuvânt de spus şi în administraţia locală şi alegerile parlamentare. Mişcarea populară susţine cu toată forţa,alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, tot în două tururi de scrutin”, a declarat liderul PMP Dolj, Gelu Vişan.

Groza îi cere demisia lui Mihai Voicu din PNL

Ion Groza şi-a motivat alegerea înscrierii în PMP şi a spus că a hotărât să se retragă din PNL fiindcă nu mai era compatibil cu acest partid şi era în contradictoriu cu Mihai Voicu, copreşedintele organizaţiei.

„De astăzi, sunt într-un mod oficial membru în Partidul Mişcarea Populară, în urma discuţiilor cu domnul Gelu Vişan, am decis să fac parte din acest partid, cu speranţa că vom putea să determinăm ca în judeţul Dolj să se facă o politică de calitate. Anticipând întrebarea de ce am plecat din PNL în care m-am înscris în urmă cu 15 ani, pot să vă spun că a fost nepotrivire de caracter, ca şi în căsnicie. Fostul PNL, anumite personaje care deţin funcţii cheie nu sunt compatibile cu un proiect politic major în folosul cetăţenilor. Încep cu domnul Mihai Voicu, un personaj destul de abil, chiar inteligent uneori, dar care a înţeles de când este la Dolj să fie înconjurat de oameni care sunt servili necondiţionat. Am avut destul de multe discuţii de când este la Dolj şi nu am putut să creionăm o atitudine clară, coerentă pentru a face politică care să conteze. Pentru binele Doljului îi cer acum să plece, să demisioneze şi îl provoc la discuţii, împreună cu dumneavoastră foarte clar aplicate a politicii, pe trecut , a lui şi a politicii făcute de el, a PNL, prezent şi viitor. Dacă în anul 2016, oamenii doresc, strada doreşte ca din politică să facă parte oameni care să nu fie pătaţi, să nu facă politică pentru ei sau pentru familia lor, atunci Mihai Voicu este primul care ar trebui să plece, cel puţin din judeţul Dolj. Plecarea din PNL a primarilor, au plecat toţi primarii din colegiul lui, cel mai mic colegiu din ţară, 6 localităţi au plecat cei 4 primari nu pentru că nu li s-a oferit bani pentru comunităţi, ci pentru că nu-l respectau pe el şi atunci povestea este destul de lungă cu acest domn Voicu şi cu oamenii lui şi am decis să mă înscriu într-un alt partid. Am ales Partidul Mişcarea Populară şi sper ca împreună cu Mişcarea Populară de la Dolj şi împreună cu domnul Traian Băsescu să putem să fim credibili, să contăm în politica judeţeană şi naţională.Vin optimist, îmi plac provocările şi pentru că este un partid la început de drum mi-aş dori să ajungem mai puternici şi să contăm ca atitudine politică şi seriozitate pentru cetăţeni”.

Remulus Chiţu susţine că nu se mai simţea reprezentat în PNL şi că în PMP îşi doreşte să facă politică de calitate.

„Am avut motive personale când am făcut acest pas şi vă mărturisesc că la momentul actual cei care sunt în fruntea PNL nu mă mai reprezintă. Idealurile mele, proiectele mele pe ceea ce a însemnat liberalismul, au fost compromise de anumite persoane. Am ales Mişcarea Populară pentru că eu mă cunosc cu domnul Vişan, ne cunoaştem din alte structuri, am avut două mandate de consilieri judeţeni împreună. Ne dorim să facem politică de calitate, în folosul omului. Sunt foarte multe localităţi în judeţul Dolj unde putem să aducem oameni şi oameni de valoare alături de noi şi să facem o construcţie solidă. Nu anticipez procente, dar cred că la momentul alegerilor parlamentare şi locale din anul acesta, Mişcarea Populară va conta mult”, a spus Remulus Chiţu.

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img

Politica