luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sărbători de iarnă în siguranță

Sărbătorile de iarnă reprezintă momente magice care reunesc familiile în jurul unui simbol:bradul de Crăciun. Aceste clipe rămân permanent în amintirea noastră ca unele dintre cele mai fericite amintiri petrecute alături de cei dragi.

Pentru ca aceste sărbători să fie un prilej de bucurii, iar amintirea lor să nu fie umbrită de tragedii, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor dragi, I.S.U. Olt vă recomandă câteva reguli de prevenire a incendiilor necesar a fi respectate în această perioadă:

-Nu amplasați bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură: sobe în care se face foc, calorifere, sau alte aparate de încălzire sau în apropierea materialelor combustibile (perdele, draperii, piese de mobilier);

Policlinica Buna Vestire Craiova

– Nu aşezați sub brad lucruri care se aprind sau ard uşor;

-Nu decorați bradul cu obiecte de iluminat cu flacără (lumânări);

-Nu utilizați instalații/decorațiuni electrice cu defecțiuni sau improvizații;

-Întrerupeți alimentarea instalațiilor electrice, a decorațiunilor la părăsirea locuinței.

            Având în vedere că în perioada sărbătorii Nașterii Domnului,  bisericile cunosc un număr sporit de credincioşi care le frecventează, recomandăm persoanelor implicate în administrarea acestor lăcaşuri să cunoască şi să respecte următoarele măsuri de apărare împotriva incendiilor :

-Accesul credincioşilor în incinta lăcaşului de cult se permite în limita capacităţii bisericii, în scopul evitării producerii de accidente.

-Se menţin uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. 

-Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros ori a autocarelor şi microbuzelor se face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor profesioniste ori voluntare pentru situaţii de urgenţă la un eventual incendiu.

-Se asigură întreţinerea corespunzătoare, verificarea periodică şi remedierea tuturor defecţiunilor de la instalaţiile electrice, sistemele de ventilaţie/climatizare utilizate, aparatele de preparat şi încălzit hrană (coşurile de fum), de către personal autorizat. 

-Se asigură amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse, în timpul slujbelor religioase, în exteriorul lăcaşului de cult şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, vegetaţie, arbori, etc., de preferinţă în tăvi metalice umplute cu nisip şi se supraveghează pe toată durata menţinerii acestora aprinse.

-Pe timpul desfăşurării slujbelor religioase cu public numeros se evacuează, din interiorul lăcaşului de cult, covoarele, mochetele, scaunele şi băncile nefixate ferm de pardoseală. 

-Se identifică cele mai apropiate surse de alimentare cu apă a autospecialelor de intervenţie în caz de incendiu. 

În cazul producerii unui incendiu, se acţionează de urgenţă pentru:

-evacuarea tuturor ocupanţilor clădirii precum şi a bunurilor importante adăpostite, în ordinea valorii;

-anunţarea incendiului la numărul 112 – apelul unic de urgenţă;

-stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie

Politica