duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Instructor auto condamnat la închisoare cu suspendare

Craioveanca Emilia Moraru, instructor auto, a fost condamnată, miercuri, de magistraţii Tribunalului Dolj la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

O elevă a denunţat-o în luna martie pe Emilia Moraru că i-a cerut, la finalul cursului, 100 de euro pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Dolj în vederea promovării examenului practic de obţinere a permisului auto. Anchetatorii au descoperit ulterior că femeia a cerut bani şi de la alţi cursanţi.

Craioveanca a fost trimisă în judecată, iar miercuri magistraţii Tribunalului Dolj au decis: "În baza art. 291 alin. 1 cod penal şi art. 396 alin. 10 cod procedură penală Condamnă pe inculpata Moraru Emilia la câte 1 an şi 4 luni închisoare pentru fiecare dintre cele 4 infracţiuni săvârşite. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b cod penal Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare. În baza art. 91 cod penal, art. 92 cod penal Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 4 ani stabilit conform prevederilor art. 92 cod penal. Conform art. 93 cod penal Pe durata termenului de supraveghere condamnata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Dolj la datele stabilite de consilierul de probaţiune desemnat cu supravegherea; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Instanţa impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: – să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei."

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, Emilia Moraru este obligată ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Biblioteca Judeţeană Dolj sau la D.G.A.S.P.C Dolj.

"Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 72 alin. 1 cod penal şi art. 399 alin. 1 cod procedură penală Scade din durata pedepsei închisorii perioada detenţiei preventive de la 29 aprilie 2015 la 28 mai 2015 şi menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă în cauză faţă de inculpată. În baza art. 291 alin. 2 cod penal şi art. 112 alin. 1 lit. e cod penal Confiscă de la inculpată suma de 400 EURO. În baza art. 274 alin. 1 cod procedură penală Obligă inculpata la 1300 lei cheltuieli judiciare statului", se mai arată în decizia instanţei, care însă nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

 

 

spot_img
spot_img

Politica