sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

PML, un nou partid la Dolj

Doljul va avea un nou partid. Acesta se va numi Mişcarea Liberală, iar oficializarea înfiinţării partidului este aşteptată la mijlocul lunii.

“Liberalismul românesc este într-o evidentă suferinţă. Din spaţiul public şi din spaţiul politic românesc lipseşte cu desăvârşire discursul politic liberal. Principalele mesaje pe care le dau membrii liberali sunt mai degrabă demagogice şi populiste, după cum alte mesaje de esenţă liberală care vin dinspre Partidul Social Democrat sunt, la rândul lor, neconforme, fără să aibă legătură cu realităţile sociale şi politice”, a declarat Horaţiu Buzatu, iniţiatorul PML.

Partidul Mişcarea Liberală îşi începe activitatea la Dolj, unde se va concentra pe alegerile locale din 2016. Potrivit lui Horaţiu Buzatu se urmăreşte ca în fiecare dintre cele 111 localităţi PML să aibă candidaţi, dar partidul vrea să întocmească şi o listă completă cu candidaţi pentru Consiliul Judeţean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

PML, care în prezent are 200 de membri, şi-a ales drept siglă leul.

„Leul are o semnificaţie specială pentru craioveni şi pentru olteni. Leul este prezent pe stema Olteniei de la o mie şapte sute şi… Fiind un partid înfiinţat la Craiova în inima Olteniei, am socotit că leul este cel mai potrivit. Pe de altă parte, leul este un animal frumos, este regele animalelor, inspiră forţă, inspiră putere”, a afirmat Horaţiu Buzatu.

 

În ceea ce priveşte programul politic al PML, Horaţiu Buzatu a precizat că au fost aduse multe „noutăţi”:

„Pe noi, cel mai mult ne interesează să oferim aici nişte soluţii. Craiova are nevoie de locuri de muncă, are nevoie de programe foarte ferme pe investiţii şi pe infrastructură. Sunt câteva teme care nu ar trebui să lipsească din abordarea niciunui partid politic”.

Reprezentanţii PML promit că vor încerca să nu intre în dispute politice, ci se vor concentra pe soluţii pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor.

„În România nu suferim de prea multă ideologie, ci de prea puţină claritate ideologică. Spre deosebire de alte mişcări civice sau politice, noi avem o viziune ideologică clară. Astfel, noi credem că, în esenţă, există doar două moduri prin care indivizii pot prospera prin mijloace economice, adică muncind cinstit, acumulând capital, investind graţie talentului antreprenorial personal şi schimbând produsele muncii lor în mod voluntar pe piaţă şi prin mijloace politice, adică constituindu-se în grupuri de interese parazitare care profită de pe urma celor oneşti şi muncitori, confiscându-le avuţia prin impozitare şi redistribuind-o pentru satisfacerea propriilor ambiţii”, se arată în programul politic al PML.

Horaţiu Buzatu a mai afirmat că va prezenta programul politic, pe larg, în cadrul unei dezbateri.

 

 

 

spot_img
spot_img

Politica