duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

An universitar deschis la Facultățile de Drept și Științe Sociale

Facultatea de Drept și Științe Administrative alături de Facultatea de Științe Sociale și-au deschis, ieri, porțile. Ceremonia de deschidere a noului an universitar în cadrul acestor instituții de învățământ a avut loc în  Aula Magna de la Facultatea de Drept. Au participat Sevastian Cercel, actualul decan al Facultății de Drept, alături de fondatorul acestei instituției, academicianul Ion Dogaru, rectorul Universității din Craiova, prof.univ.dr, Dan Claudiu Dănișor, dar și profesorul universitar doctor, Nicolae Popa, fost judecător la Curtea Constituțională a României (1996-2004) și fost președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (2004-2009). De marți, 22 septembrie în urma concursurilor de selectare a decanilor la Facultatea de Știinţe Sociale, Facultatea de Horticultură şi Facultatea de Agronomie, aceste trei facultăți au o nouă conducere. 

„Începem anul universitar cu foarte multă ambiție, dacă anul trecut Facultatea de Drept și Științe Sociale coordona programele pe care le știți foarte bine și astăzi le accesează pentru prima dată și studenții de anul I, în formula insituțională comună, de curând la inițiativa Senatului Universității Craiova și consiliului facultății noastre, avizul Ministerului Educației , Facultatea de Drept rămâne și își coordonează activitatea cu programele tradiționale și anul acesta sub bagheta domnului Ionuț Șerban, decanul Facultății de Științe Sociale își coordonează programele de studii binecunoscute. Începutul facultății, este legat de un vis, de un ideal, al unui om pe care îl cunoașteți foarte bine.În anii 90 se împlinea un ideal al profesorului Ion Dogaru, astăzi membru al Academiei Române și era înființat la început un program în cadrul Facultății de Drept, apoi Facultatea Drept, cu specializarea Drept. Orice început este greu, domnia sa s-a bazat pe prietenii de-o viață, iar Facultatea de Drept din București a acordat atunci sprijin instituțional domnului Ion Dogaru și Facultății de Drept din Craiova.
Admiterea de la Drept anul acesta media 10 și absolventul promoției 2015 termină Facultatea de Drept cu nota 10.Este un început de an în care ne dorim să consolidăm bunele practice pe care deja cred că putem să susținem că le avem în facultate și să continuăm proiectele noastre. Îmi doresc împreună cu dumneavoastră în anul universitar să-l întărim, să reușim la întâlnirile noastre profesionale rezultate mai bune”, a transmis decanul Facultății de Drept, prof.univ.dr. Sevastian Cercel.

Prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universității din Craiova le-a vorbit studenților despre dreptate, îndemnându-i să se ghideze în cariera lor în funcție de adevăr.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dragi studenți, nu o să vă dezamăgim, o să încercăm să facem pentru dumneavoastră tot ce se poate din punct de vedere instituțional pentru a vă desăvârși și ca profesioniști și ca oameni. Aveți un corp profesoral de elită la dispoziție, la ambele facultăți din sală, un corp profesoral specializat la cel mai înalt nivel care a beneficiat de programe de studii doctorale, finanțate din fonduri europene, programe de studii postdoctorale, programe de doctorat în străinătate, oameni care beneficiază de o infrastructură de cercetare impresionantă, o bibliotecă pusă la punct, de un acces la informații de neconceput când eram eu student, din biblioteca universității aveți acces la 300 de reviste online. Societatea pe care încercăm să o construim de 25 ani, este o societate care se bazează pe două principii fundamentale, este o societate liberală, o societate democratică, ne dorim cel puțin. O societate liberală presupune câteva principii fundamentale de structurare a societății, nu numai a statului, și a raporturilor dintre societate și individ.Primul principiu este prioritatea justului asupra binelui. Este vorba de faptul că indiferent cum am concepe binele, ce idee am afla despre societatea noastră, niciodată această idee a noastră despre societatea bună nu trebuie impusă altora.Important într-o societate liberală este că procedura justă dintre mai multe societăți bune posibile libere primează asupra oricăreia dintre aceste societăți. Dumnevoastră, trebuie să determinați această schimbare, de la o societate care ne spunea ce e bine, cum să gândim la o societate în care procedurile juste de arbitraj între interesele noastre, sunt mai importante decât ce gândim fiecare despre ce e bun, corect”, a declarat rectorul Universității din Craiova, prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănișor.

Senatul Universității din Craiova a validat, miercuri, câștigătorii concursului la Facultatea de Științe Sociale, iar decanul este conf. univ. dr. Ionuț Virgil Șerban.
„Suntem o facultate, deși reînființată cu tradiție în Universitatea din Craiova.În urmă cu aproape 50 de ani lua ființă specializarea Istorie, care se află astăzi la Facultatea de Științe Sociale. De-a lungul timpului, a suferit diverse modificări, dar iată-ne astăzi pe toți laolaltă având țeluri ambițioase, însă prin perseverență și muncă nu vă vom dezamăgi. Parteneriatul cu studenții a fost foarte strâns, avem program de voluntariat, internship, studenții au fost implicați în activitățile noastre.Vă doresc un an bun, plin de satisfacții, bine ați venit la Universitatea din Craiova”, a menționat conf. univ. dr. Ionuț Virgil Șerban.

Au fost amintiți și studenții cei mai buni ai Facultății de Drept. Maria Dincă a absolvit Facultății de Drept cu nota 10, iar Maria Popescu este  proaspăta studentă a Facultății de Drept care a reușit să obțină în cadrul examenului de admitere, nota 10. Acesta a vorbit despre motivele pentru care a ales această facultate.

„Sunt absolventă a C.N. Carol I, instituție  în care am reușit treptat să-mi interiorizez o serie de valori, o serie de atitudini pe care încerc să le programez prin comportamentul de zi cu zi. Aleg să urmez cursurile Facultății de Drept din Craiova, în care îmi pun toată încrederea să-mi formez un bagaj informațional esențial pentru întreaga mea carieră. Știm că munca și efortul susținut sunt singurele care ne pot ajuta să obținem performanță. Sunt absolut convinsă că eu și colegii mei de generație vom lupta pentru a lăsa în urmă un rezultat notabil, dar și pentru a demonstra că supunerea în fața legii înseamnă libertate.Omul, fiind condamnat la libertate, atrage după sine o serie de responsabilități, atât pentru propria persoană, dar și față de ceilalți”, a spus Maria Popescu.

spot_img
spot_img

Politica