marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evaziune fiscală de peste un million de lei

8 persoane din Vâlcea sunt acuzate că au creat bugetului de stat un prejudiciu de peste un million de lei. Mai exact, potrivit reprezentanților IGPR suma exactă este de 1.167.000 lei, prejudicial fiind creat prin evaziune fiscală în domeniul construcțiilor.

Drept urmare, în dimineața zilei de miercuri, polițiștii din Vâlcea, cu sprijinul celor din Gorj, au efectuat opt percheziții la persoanele bănuite de această faptă, pentru probarea activității infracționale a 7 persoane, 4 bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 și 48 de ani.

Perchezițiile au avut loc în județele Vâlcea și Gorj, la domiciliul persoanelor vizate, precum și la sediile societăților administrate de acestea. Potrivit reprezentanților IGPR, din cercetări a reieșit că, reprezentanții unei firme, cu obiect de activitate construcții, ar fi creat un circuit evazionist, cu scopul eludării plății taxelor către bugetul de stat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, în perioada 2013-2015, aceștia ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de produse de la 3 societăți comerciale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.167.000 de lei. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Dosarul penal este instrumentat de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

sursa foto: someseanul.ro

Politica