vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victor Viorel Ponta – la capăt de drum?!?!

Motto: ”Regi, premieri, arhiepiscopi şi chiar şi avocaţi au stat măcar o dată în banca acuzaţilor!” – Agatha Christie

Știrea zilei de 17 septembrie a venit puţin după orele prânzului: ” Premierul Victor a fost trimis în judecată joi, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Brusc după această ştire, cum era şi normal în spaţiul danubiano-pontic, adversarii politici i-au cerut demisia, în timp ce aliaţii i se dau apropiaţi invocându-se faptul că faptele pentru care este trimis în judecată premierul nu au fost săvârşite în exerciţiul funcţiei de prim-ministru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Că Legea, ba Constituţia, că una, că alta ….

Știrea are daru', ce dar!, de a finaliza cariera politică a lui Victor Viorel Ponta.

Dincolo de orice dezbateri pro şi contra, trimiterea în judecată a celui care este cel de-al doilea om în stat este o decizie care atârnă mai ceva ca o piatră de moară de gâtul fiecărui român. Și sunt sigur de acest lucru pentru că orice cetăţean al oricărui stat democrat şi civilizat ne va asocia pe noi, pe toţi românii, cu şeful Executivului.

Ori aici, cu mica sau marea noastră vină a fiecăruia dintre noi, nu prea ne convine, bănuiesc că marii majorităţi din rândul norodului ăsta oropsit şi pedespsit, să fim băgaţi în aceeaşi albie de porci cu reprezentantul de frunte al actualei clase politice.

O clasă politică, în fapt o cloacă, care şi-a clocit, încă din zorii noii noastre democraţii, legislaţia în aşa fel încât să fie apărată şi exonerată de răspundere chiar şi atunci când calcă în picioare legislaţia în vigoare.

Avem o Constituţie care după ce ne spune că nimeni nu e mai presus de LEGE ne precizează că răspunderea şi pedepsele pentru miniştri sunt stipulate într-o lege specială, a răspunderii ministeriale, anume Legea 115/1999. LEGEA şi CONSTITUȚIA (art. 109) mai zic că: ”Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor”.

Păi mă fraţilor, când suntem egali în faţa LEGII? Sau mai bine zis: Suntem sau nu egali în faţa LEGII?

Bag seamă că nu suntem şi nici nu vom putea fi consideraţi egali, în faţa LEGII ROMÂNE, atât timp cât cei din cloaca politică îşi urmăresc propriile interese şi nicidecum binele şi prosperitatea ţării şi a norodului care se află pe aceste meleaguri.

Victor Viorel Ponta este un exponent al unei tumori care s-a extins în ultimii 25 de ani peste tot ceea ce reprezintă: adevăr, bun-simţ, cinste, devotament, etică, fidelitate, gândire pozitivă, hotărâre, iubire de ţară, jovialitate, loialitate, mândrie, naturaleţe, omenie, profesionalism, raţiune, suflet de ROMÂN, tenacitate, umilinţă, valoare şi znagă. Este vârful unui monstru care a avut darul de a călca în picioare şi a duce în derizoriu toate aceste valori ale neamului românesc.

Bunul-simţ şi buna-creştere invocată adesea de premier, precum şi de mama acestuia, ar fi avut efect din clipa în care s-a anunţat urmărirea penală. Dar PUTEREA, atât de amăgitoare pentru marea majoritate a politicienilor români, îţi ia minţile, îţi deturnează gândirea şi te face din om neom.

Pe vechea uliţă a satului, isteţimea proverbială a ţăranului român zice că odată ce ai minţit şi furat nu mai eşti bine văzut în sat. Deşi tot în colbul uliţei ăi bătrâni zîc, că greşeala recunoscută e pe jumătate iertată, dar din păcate politicenii români nu intră la capitolul smerenie şi turnarea cenuşei în cap.

Ăl din Capu' Trebii trebuie să plece, că mare ruşine ne făcu' în toată lumea, iar noi, fraţilor, cum zicea Marele Eminescu, ”ne apărăm sărăcia şi nevoile şi neamul …”.

Nu ştiu cine să vină, cine să-l schimbe. Bănuiesc că tot un grof din cloaca lor eternă.

Oare numai este un pui de dac în astă ţară, precum Toma Alimoş: ”Nalt la stat, Mare la sfat şi Viteaz cum n-a mai stat” ? Nu mai există oameni educaţi, corecţi, cu bun-simţ, devotaţi, pregătiţi uman şi profesional şi iubitori de România? Io sper să fie şi să-i descoperim şi sprijinim să ajungă în Capu' Trebii şi să readucă bunăstarea şi surâsul pe chipul românilor. Doamne Ajută !

Să auzim şi să citim numai de bine !

sursa foto: europafm.ro

 

 

Politica