duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cican sesizează DNA pe achiziţia de carburanţi de la Spitalul Orşova

Adrian Cican, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului municipal Orşova, a anunţat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi cu privire la neregulile pe care le-ar fi sesizat în unitatea spitalicească.

Între altele, Cican afirmă că Spitalul Orşova, din august 2013 şi până în prezent, a cumpărat carburanţi la preţuri mult mai mari decât preţurile practicate de marile lanţuri de benzinării din România, de la o societate care aparţine familiei ex-baronului Adrian Duicu. 

 “Spitalul a achitat facturi pentru carburanţi în 2013, 2014 şi 2015 la preţurile următoare: benzină – 6,55 lei l şi motorină – 6,75 lei l în condiţiile în care în perioada august 2013 – ianuarie 2014 preţurile erau sub 5 lei litru. Societatea de la care s-au achiziţionat carburanţii este SC ADALAR T.S.C SRL Topleţ-Caraş Severin, societatea familiei Duicu”, a declarat Cican. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Benzinăria familiei lui Duicu se află la şase kilometri de Orşova, iar pe raza municipiului  se află mai multe benzinării ale mariilor companii petroliere din ţară de la care spitalul se putea aproviziona cu carburanţi. De la aceeaşi firmă, spitalul din Orşova a achiziţionat în ultimii ani şi GPL Auto. Aceasta, deşi unitatea medicală nu deţine niciun autoturism cu staţie GPL.

“Grav este şi faptul că s-a alimentat cu GPL AUTO cu sute de litri pe lună în condiţiile în care spitalul nu are maşini care să folosească GPL, dar au fost umplute butelii (butan gaz) folosite la bucătăria spitalului cu GPL (propan lichid), fapt interzis de lege. Consider că prejudiciul în acest caz este semnificativ, la acest aspect adăugându-se şi transportul Orşova-Topleţ şi retur la fiecare aprovizionare”, a mai afirmat, potrivit adevărul.ro preşedintele CA al Spitalului municipal Orşova. Datoriile Spitalului municipal Orşova depăşesc suma de 1,5 milioane lei. 

Benzinăria familiei Duicu, cea mai căutată

Benzinăria de la Topleţ este foarte căutată de autorităţile din Orşova. Combustibilul primit de Primărie pentru municipiu şi localităţile învecinate care au avut de suferit în urma inundaţiilor din 2014 a fost depozitat tot la benzinăria familiei Duicu.
Adrian Cican mai susţine, potrivit adevărul.ro, că şi Poliţia municipiului Orşova are depozitată în momentul de faţă motorina necesară pentru încălzirea sediului în sezonul rece la aceeaşi benzinărie.

spot_img
spot_img

Politica