duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Nu îmi mai jigniţi inteligența!

Primesc, joi, pe adresa personală de e-mail, de la o cunoştinţă, un comunicat de presă trimis de Primăria Craiova referitor la vizita pe care câţiva edili din Dolj şi un politician au efectuat o vizită de lucru la Izvarna pentru a se întâlni cu reprezentanţii firmei care realizează un studiu de fezabilitate.

Un lucru admirabil, mi-am zis, la noi chiar se face administraţie. Însă, parcurgând comunicatul am aflat cu mirare că Primăria Craiova a obţinut fonduri europene în valoare de 140 milioane de euro pentru realizarea firului II Izvarna, şi până joi, chiar nu aflasem nimic… hmm… poate nu am fost atent la ştiri.

“Datorită acestui proiect atât în municipiul Craiova, cât şi în restul localităţilor din judeţ va fi rezolvată problema legată de deficitul de apă. Conducta va avea 80 km, iar investiţia totală se ridică la suma de 140 de milioane de euro, fonduri europene obţinute de către Primăria Craiova. Proiectul, unul dintre cele mai importante din centrul şi estul Europei, a fost demarat pe data de 30 aprilie 2015, urmând ca în ianuarie 2016 să fie finalizat studiul de fezabilitate”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-un top al minciunilor administraţiei Vasilescu, aceasta clar este cea mai mare dacă ne raportăm la sumă.

În primul rând primăria nu a obţinut fondurile de 140 milioane de euro din simplul motiv că proiectul nu a fost depus, abia în ianuarie 2016 urmând a se finaliza SF-ul.

Cel mai probabil, proiectul va fi depus de Compania de Apă Oltenia la care acţionar este şi Consiliul Judeţean Dolj, nu doar Consiliul Local Craiova, iar după cum ne-au transmis reprezentanţii Autorităţii de Management din domeniu, proiectul va avea şanse foarte mari să fie finanţat de Comisia Europeană, fiind un proiect strategic, “dar până nu-l vom vedea semnat ar fi bine să ne vedem de-ale noastre”.

În al doilea rând, îi rog pe scribii de la primărie să nu mai transmită pe viitor informaţii total eronate şi false pentru că din prea multă slugărnicie fac mai mult rău decât bine. Atât!

sursa foto: oltenasul.ro

spot_img
spot_img

Politica