luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Politică se face la superlativ în Cetatea Banilor, problema este că nu avem politicieni!

Duminică, a fost o conferinţă de presă la PDL-PNL, susţinută de 2 mari oameni politici, cei mai mari pe care i-a dat Craiova, pe unul îl cheamă E. Călinoiu, pe celălalt M. Vasile.

Aceşti 2 indivizi au luat decizia de a face opoziţie administraţiei Vasilescu că deh, se apropie campania. Mister Călinoiu s-a făcut remarcat de-a lungul timpului, în special în ultimii 3 ani, prin linguşirea şefilor politici, dar mai ales prin adularea Olguței Vasilescu, culmea! Chiar E. Călinoiu, analist economic – aşa scrie pe burtiera unei televiziuni locale la care este invitat aproape zilnic, ne spunea în urmă cu ceva timp cum a creat Olguța 20.000 de locuri de muncă, ce capabilă este doamna să administreze un oraş, ce mai, în viziunea sa, O. Vasilescu era cel mai bun şi cel mai frumos primar.

Despre Olguța n-am să vă vorbesc aici, ci într-un material separat. Oricum, în viitor promit să îi acord tot spaţiul şi timpul de care este nevoie pentru a analiza măreţele investiţii făcute în Craiova, precum şi desfăşurarea actului administrativ executat de dânsa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Revenind la E. Călinoiu ar mai fi un detaliu, nesemnificativ, zic unii. Domnul cu pricina, în toamna anului trecut, când lupta pentru preşedinţia ţării era în toi, iar cele 2 forţe politice se luptau asiduu pentru rezultate remarcabile, stimatul domn şi-a făcut bagajele să treacă la PSD, numai că planul i-a fost dat peste cap de pierderea alegerilor de către Victor Ponta. A rămas în PDL-PNL ca un om mândru de opoziţie. Hai sictir!

Celălalt politician local pe numele sau M. Vasile, consilier local al PDL, deci al opoziţiei, s-a trezit, azi, să facă ceea ce trebuia să facă de acum 3 ani. S-a evidenţiat în acest mandat prin câteva luări de poziţie faţă de proiectele puterii în consiliul local, mai mult din obligaţia faţă de Dan Cherciu, colegul său, singurul care în toată această perioadă a făcut opoziţie.

Însă, ceea ce m-a enervat maxim la dumnealui a fost prezentarea unui raport realizat de IPP conform unor date transmise de către toate primăriile reşedinţă de judeţ din Sud-Vestul ţării, aferente anului 2013, în care Craiova este pe locul 4 din 5 la capitolul managementul serviciilor publice. Este foarte adevărat că în 2013, când nu era implementat masterplanul de apă al Companiei de Apă şi masterplanul de deşeuri al CJ Dolj, la capitolul servicii publice eram printre ultimii din ţară. Pe când acum suntem în 2015, iar invesţiile în cele 2 sectoare sunt de peste 150 mil. de euro, iar alimentarea cu apă, canalizarea şi salubrizarea nu mai sunt un lux.

O manipulare grosolană a ziariştilor prezenţi la conferinţă şi a publicului. Un surogat de opoziţie şi luare de poziţie este tot ceea ce face Vasile.

În fine, despre dumnealui mai ştim doar că este cumnatul lui Mărinică Dincă, co-președintele PDL-PNL Craiova şi cu asta cred că am spus tot.

Dacă cei 2 (Vasile şi Călinoiu) vor intra într-un fel de campanie, vor vinde meciul fără ezitări, la fel cum l-a vândut Mărinică Dincă, în 2012, la alegerile locale.

 

 

 

Politica