sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

BAC 2015. Încep probele scrise

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat continuă. Astăzi, încep probele scrise.

Candidaţii vor da exament la Limba şi literatura română. Marţi, va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Pe 26 august va fi proba obligatorie a profilului, pe 28 august, proba la alegere a profilului şi specia­ lizării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultatele obţinute de elevi se vor afişa pe 31 august, până la ora 12, iar cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, în intervalul orar 12 – 16.

Pe 1 şi 2 septembrie, acestea se vor re­zolva, lucrările fiind reevaluate de către o altă comisie, iar pe 3 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

În judeţul Dolj, există cinci centre de examen, dar este constituit şi un centru de evaluare.

Ca şi în sesiunea din vară, lucrările elevilor doljeni vor fi corectate în alt judeţ decât cel unde au susţinut bacalaureatul.

În judeţul Dolj s-au înscris, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, 1.831 candidaţi.

La prima probă orală a bacalaureatului s-au înscris 360, iar la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, 385 din care 331 pentru limba engleză, 53 pentru limba franceză şi 1 pentru limba spaniolă. La proba de evaluare a competenţelor digitale s-au înscris 359 candidaţi.

La Limba şi literatura română, proba scrisă, 996 absolvenţi de liceu vor susţine bacalaureatul de toamnă, iar la proba obligatorie a profilului sunt înregistraţi 1.119 candidaţi, din care 1.022 susţin examen la Matematică, iar 97 la Istorie.

Proba la alegere a profilului şi specializării va fi susţinută de 1.257 candidaţi din care 46 pentru Fizică, 785 pentru Biologie, 34 pentru Chimie, 319 pentru Geografie, 40 pentru Logică, 4 pentru Psihologie, 3 pentru Economie, 2 pentru Filosofie, 7 pentru Sociologie, 17 pentru Informatică.

 

 

spot_img
spot_img

Politica