joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Opoziţia atacă Primăria Craiova

Dacă primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat deja că se va înscrie în luptă pentru un nou mandat, cei din opoziţie fac calcule să vadă care sunt cele mai bune variante. Cum PDL a fost absorbit de PNL, aşa cum la alegerile trecute USL, adică PSD, PNL şi PC au avut un candidat comun, acum şi liberalii şi democraţii vor miza pe aceeaşi persoană. Astfel, pentru Primăria Craiova lupta va fi aprigă în cadrul noului PNL, existând deja patru, cinci candidaţi propuşi.

Ionuţ Stroe şi Pavel Badea, de la vechiul PNL, şi Mărinică Dincă şi Dan Cherciu, de la vechiul PDL, vor fi principalii candidaţi ai noului PNL. Nu este exclus ca pe parcurs să mai apară vreun nume, însă va fi acela care va sta cel mai bine în sondajele organizate de partid.

Mărinică Dincă pare îndreptăţit să candideze întrucât pe perioada în care Antonie Solomon a fost în arest a preluat atribuţiile sale. Pe de altă parte, Dan Cherciu are experienţă vastă şi poate emite pretenţii să câştige Primăria Craiova. Ionuţ Stroe este un candidat tânăr, care nu a explodat cu nimic până în momentul de faţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Site-ul nouapresa.ro a scris zilele trecute că Pavel Badea ar putea fi candidatul agreat de PNL să lupte cu Lia Olguţa Vasilescu pentru Primăria Craiova. Informaţia nu este departe de adevăr, întrucât Badea a fost în sondaje şi la alegerile trecute când a pierdut în lupta internă a PSD în faţa actualului primar. Apoi, se ştie deja că Olguţa Vasilescu a câştigat Primăria Craiova în dauna lui Antonie Solomon.

"Consilierul municipal Pavel Badea, PNL, este preferatul partidului pentru candidatura la Primăria Craiova în 2016. Badea vine din partea vechiului PNL, situaţie în care şi ex-PDL îşi poate desemna unul sau mai mulţi candidaţi, urmând ca departajarea să se facă prin sondaje. Potrivit surselor nouapresa.ro, şi ex-pedeliştii au salutat anunţul candidaturii lui Badea, adică au răsuflat uşuraţi, ca şi când li s-ar fi luat o piatră de pe umeri, având în vedere nu numai că n-au şanse, dar şi că majoritatea sunt vânduţi PSD, aspect pe care nu-l vom relua, pentru că riscăm să vă plictisim. Desigur, sunt câţiva penelişti – incluzând aici articole şi de la vechiul PNL şi de la PDL – care s-ar vrea, pentru că sunt datori, iepuraşi într-o cursă contra Olguţei Vasilescu/Radu Preda. O să-i enumerăm din nou după sondaje. Până una-alta, ne place sau nu, o departajare validă s-ar putea face la Craiova numai între Pavel Badea şi Dan Cherciu, însă cel din urmă nu pare dispus să candideze", a scris nouapresa.ro.

 

PSD-PNL par să ducă lupta finală

 

În afara noului PNL este greu de crezut că un alt partid sau independent ar avea şanse reale în faţa PSD la Primăria Craiova. PP-DD Dolj îşi fixase ca prag 10 la sută, înainte să fie absorbit de UNPR.

„Va trebui să arătăm tuturor din această ţară că nu a fost o întâmplare construcţia acestei formaţiuni politice. PP-DD trăieşte, şi nu numai, PP-DD a rezistat tuturor vicisitudinilor politice din România. A trecut prin toate problemele indiferent că am avut în sondaje 7%, şi noi de fapt aveam 15%, pentru că atât am luat la parlamentare în 2012, indiferent că ne-au cotat în sondaje cu 4%. Să ştiţi că un partid de o asemenea structură, care are un bazin electoral foarte ferm, nu are cum să obţină un scor mai mic de 10% în 2016”, spunea Mihai Cilibiu, cu puţin înainte ca Oprea să anunţe că UNPR a absorbit PP-DD.

Numai că planul i-a fost dat peste cap de conducerea de la centru. Aşa că PP-DD nu „a mai rezistat tuturor vicisitudinilor politice din România”.

Ca independent, Ionel Pană pare tentat să candideze. Rămâne de văzut dacă până atunci va reprezenta vreun partid sau va continua lupta singur.

În afara lui Ionel Pană, probabil Gheorghe Duduială se va înscrie în lupta pentru Primăria Craiova, însă nu se ştie dacă va mai reprezenta PNŢCD, ca în urmă cu patru ani.

În rest, este greu să apară surprize mari, întrucât alte persoane nu prea pot emite pretenţii că ar putea câştiga, iar unii evită să candideze şi să obţină scoruri foarte mici.

 

 

Politica