sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Liceul francofon din Craiova îşi aşteaptă candidaţii

Din anul şcolar 2015-2016, Universitatea din Craiova îşi aşteaptă elevii care cunosc limba franceză să studieze la un liceu francofon cu predare în această limbă. Liceul îşi va avea sediul într-o aripă a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, din Craiova.

Înscrierile au început de pe 2 iulie şi continuă până pe 20 iulie inclusiv, elevii îşi pot depune dosarele de înscriere la Liceul Internaţional cu Predare în Limba franceză, la Universitatea din Craiova, clădirea centrală situată în str. Al.I.Cuza– Craiova. Admiterea se va face pe baza unui test de limbă franceză. Elevii care nu au susţinut proba eliminatorie la limba franceză, pot susţine acest test de limbă în cadrul Liceului Internaţional cu Predare în Limba Franceză, în data de 27.07.2015, ora 1000, la Universitatea din Craiova, clădirea centrală,  sala 454. Dosarul de înscriere va conţine:cererea de înscriere; cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată conform cu originalul de la şcoala de provenienţă; adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele a V-a – VIII-a (cu calculul mediei -generale); adeverinţă medicală.

Calculul mediei de admitere se face conform algoritmului descris în cadrul Anexei nr. 2 la OMEN nr. 4432/29.08.2014, astfel: media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultatele finale ale admiterii la Liceul Internaţional cu Predare în Limba Franceză vor fi afişate pe 24 iulie 2015, ora 19.00, atât pe site-ul www.ucv.ro/invatamant/educatie/liceul_francez.php, cât şi la avizierul UCV.

Conform datelor transmise de reprezentanţii Universităţii din Craiova, până acum 20 de elevi au fost interesaţi să studieze la acest liceu.

 

 

spot_img
spot_img

Politica