sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

O fetiţă din Gorj a murit într-un spital din Cluj

O familie din Târgu Jiu a ales ca fetiţa lor să vină pe lume la un spital din Cluj, din cauza unor malformaţii grave

Daniel Şendroiu, tatăl, aflase că fetiţa poate fi operată la spitalul din Târgu Jiu imediat după naştere şi a contactat un medic care operase cazuri similare. Medicul nu a fost lăsat de conducere să se implice, pe motiv că avea specializarea pe chirurgie pentru adulţi, nu pentru copii.

Din păcate, copilul născut prematur a murit, iar tatăl vrea să dea conducerea spitalului în judecată, scrie pandurul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am apelat la profesorul Constantin Ciuce (n.r. – şeful Secţiei de Chirurgie nr. 1 de la SJU Cluj-Napoca) pentru că am primit din partea mai multor medici din Cluj recomandări că dânsul ar putea opera astfel de cazuri şi cea mai bună decizie după momentul aflării diagnosticului a fost să discutăm cu dumnealui şi ne-a primit cu braţele deschise. Am cerut managerului SCJU Cluj-Napoca aprobarea pentru ca domnul Ciuce să îmi opereze copilul şi consider revoltător refuzul acestuia (n.r. – managerul SCJU Cluj, Petru Şuşcă) pe motiv că medicul nu ar avea specialitate de chirurgie pediatrică. Dar, cu toate acestea, în ultimii 20 de ani, domnul profesor Ciuce a operat copii cu rezultate bune. Ne gândim să apelăm la instanţele judecătoreşti şi să dăm în judecată conducerea spitalului, pentru că a refuzat să îl lase pe domnul Ciuce să ne opereze fetiţa. Nu cerem despăgubiri, ci vrem ca alţi părinţi să nu mai treacă prin aceleaşi drame”, a spus Şendroiu, pentru monitorulcj.ro.

Directorul medical al SCJU Cluj-Napoca, Cristina Ghervan, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în 29 iunie, tatăl fetiţei decedate a cerut aprobarea conducerii unităţii medicale ca fetiţa, care nu se născuse încă, să fie operată de Constantin Ciuce la Secţia Chirurgie nr. 1 de adulţi, în condiţiile în care medicul respectiv nu are specialitatea de chirurgie pediatrică. „În acel moment, mama era internată la Ginecologie III cu membrane rupte, naşterea fiind iminentă, prematură, sub 32 de săptămâni. S-a decis transferul mamei la Ginecologie I unde există Secţie de Neonatologie. Copilul s-a născut la 1 iulie cu un scor Apgar 3, cântărind la naştere 1,3 kilograme. Şansele de supravieţuire au fost considerate minime, din cauza malformaţiei foarte grave – hernie diafragmatică, care făcea ca, în întregime, organele abdominale să fie situate în torace, cordul împins în partea dreapta şi plămânul complet nedezvoltat. Bebeluşul nu avea plămân, nu avea cu ce să respire”, a explicat Ghervan. 

spot_img
spot_img

Politica