vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Senatul a adoptat proiectul de lege privind pensiile militare de stat

Proiectul de lege privind pensiile militare de stat, a fost adoptat astăzi în plenul Senatului, cu 120 de voturi pentru și 3 abțineri. 

Proiectul de act normativ, inițiat de Guvern și susținut în plen de premierul interimar Gabriel Oprea, reglementează dreptul la pensii și alte drepturi sociale pentru militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare.

Proiectul de act normativ instituie un sistem de pensii militare de stat și alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, stabilește faptul că plata pensiilor se face din sumele alocate la bugetul de stat prin bugetul MApN, MAI și SRI. Sistemul de pensii militare nu va mai fi un sistem contributiv, angajatorul nefiind obligat să plătească contribuția aferentă lui; angajatul va plăti lunar o cotă de contribuție egală cu cota de contribuție individuală de asigurări sociale, sumă ce va fi vărsată la bugetul de stat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit amendamentului propus de senatorul PSD Șerban Nicolae, adoptat de Comisiile raportoare și de plen, începând cu anul 2021 cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 45% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent, relatează Agerpres.

Politica