marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

17.000 de oameni protestează în Piața Syntagma, Atena

Grecia trebuie sa ramburseze FMI, mâine, un împrumut de 1,8 miliarde de dolari. Însă un oficial guvernamental deja a anunțat că Grecia nu va face această plată, informează Ziare.com

La această oră, la Atena, în jur de 17.000 de oameni protestează în fața Parlamentului elen, în Piața Syntagma, pentru a demonstra față de măsurile de austeritate și a-și arăta susținerea pentru guvern, așa cum le-a cerut premierul Alexis Tsipras duminică seara.

Elenii solicitaseră ultima tranșă din planul de urgență pentru a-și achita datoria. Țara și băncile sale supraviețuiesc din fondurile de urgență acordate de BCE. Iar dacă Grecia nu cedează în fața Comisiei Europene, care condiționează eliberarea ultimei tranșe din planul de salvare de noi măsuri de austeritate, va intra în faliment.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai rau încă, Grecia poate iei din zona euro și declanșa consecințe financiare grave în întreaga regiune. În acest sens, se poate spune că adevărata miză este pe ce drum va merge Grecia – va continua cu euro sau se va întoarce la drahma? Și care vor fi costurile și cine le va suporta, relatează aceeați sursă.

 

Politica