marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum poate pierde Fifor fotoliul de ministru

În seara zilei de 22 iunie apărea, pe surse, informația, pe care și noi v-am prezentat-o, că propunerea premierul Victor Ponta pentru funcția de Ministru al Transporturilor, respectiv senatorul PSD de Dolj Mihai Fifor, a fost acceptată de președintele Klaus Iohannis. Mai mult, se auzise că Iohannis ar fi semnat în acea zi decretul, ori că oricum urma să o facă.

Numai că, iată, nici acum decretul nu a fost semnat. Și ar putea să nici nu fie parafat de Iohannis, ținând cont de faptul că PSD nu susține propunerea președintelui pentru șefia SIE – Mihai Răzvan Ungureanu.

Klaus Iohannis a făcut nominalizarea la săptămâna trecută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială pe 24 iunie.

Propunerea a ridicat părul în capul pesediștilor care se declară împotriva acestei nominalizări. Mai mult, social-democrații din Parlament au gândit chiar boicotarea votului.

"S-a discutat aproape trei ore la partid şi trebuie respectată decizia Biroului Permanent Naţional al PSD de neprezentare la plen. Eu, ca preşedintele Camerei, în numele PSD, le-am explicat că din punct de vedere juridic, mai devreme sau mai târziu trebuie să facem plen şi, având în vedere cazurile precedente, şi la Teodor Meleşcanu, şi la Răzvan Ungureanu, în care acest aviz consultativ poate fi făcut cu dezbatere în plen sau fără dezbatere în plen. În acest moment, doar PSD, PC şi PLR şi-au anunţat nesusţinerea dmnului Ungureanu, dintr-un principiu tradiţional, pe care l-am păstrat din USL”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Dragnea spune însă că încă nu s-a luat o decizie în privinţa procedurii, dacă parlamentarii PSD și ALDE vor participa dar nu vor vota, ori dacă vor absenta: "Am discutat şi în coaliţie ceea ce am discutat în Biroul Permanent Naţional. Şi noi şi ALDE ne menţinem hotărârea de a nu-l vota pe Mihai Răzvan Ungureanu".

Parlamentul se reunește marți, la ora 17.00 pentru a decide asupra nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

 

Victor Ponta, din Turcia, se rățăoiește pe Facebook:

Fapte: 
– 9 Februarie 2012 – guvernul Mihai Razvan Ungureanu este investit cu votul a 237 parlamentari apartinand PDL, UDMR, UNPR si Grupul Minoritatilor Nationale;
– 27 Aprilie 2012 – guvernul Mihai Razvan Ungureanu este demis cu votul a 235 parlamentari apartinand PSD, PC si PNL;
– 9 Decembrie 2012 – PNL obtine cel mai mare numar de parlamentari dupa 1989 (candidand in cadrul USL si fiind la guvernare dupa demiterea guvernului Ungureanu);
– 30 iunie 2015 – PNL voteaza pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de Director SIE.

CINE SUNT TRADATORII? CINE A MINTIT IN 2012? CINE SUNT CEI CARE AU FOST ALESI PARLAMENTARI SPUNAND CA LUPTA IMPOTRIVA LUI MRU SI A OAMENILOR LUI BASESCU?

Acum raspunsul este foarte clar si simplu! Orice alt comentariu e inutil! Imi este mie rusine de rusinea care ar trebui sa le fie lor!

Prețul reacțiilor PSD în cazul Ungureanu ar putea fi plătit chiar de Mihai Fifor. Un fel de schimb pe schimb: nu-mi votați șeful SIE, nu vă accept ministrul.

Acesta ar fi cel de-al doilea caz în care, în actuala guvernare, Doljul rămâne cu buza umflată și nu primește post de ministru.

În urmă cu aproape un an, președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a fost propus de Ponta ca ministru delegat pentru Buget. Numai că, propunerea a fost făcută la pachet cu cea ca Rozalia Biro să devină vicepremier şi ministrul Culturii în locul lui Kelemen Hunor.

Președintele de atunci, Traian Băsescu, a respins propunerile din start:

"Am respins propunerea primului-ministru cu menţiunea că este o propunere necorespunzătoare funcţiei. Oricând, în timpul mandatului meu, primul-ministru o va propune pe doamna Biro pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Tranporturilor, ministere legate de experienţa în administraţie, nu voi ezita să o numesc. Dar nu la Ministerul Culturii unde consider că cunoaşterea deplină a limbrii române este esenţială… Propunerea lui Iulian Claudiu Manda, de asemenea, am respins-o ca fiind necorespunzătoare, iar în ceea ce îl priveşte pe domnul Manda e bine să nu se mai revină nici măcar la alte portofolii.”

 

 

Politica