sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activități ale poliției vâlcene, timp de o săptămână

Mâine, 25 iunie, în intervalul orar 10.00-14.00 şi 16.00-20.00 poliţiştii rutieri acţionează pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

De la începutul anului până în prezent pe raza judeţului Vâlcea s-au produs 45 de accidente rutiere pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, soldate cu 6 persoane decedate, 25 persoane rănite grav şi 59 persoane rănite uşor. Iar pe fondul vitezei excesive s-au produs 7 de accidente rutiere soldate cu 3 persoane rănite grav şi 9 persoane rănite uşor.

Astfel, dispozitivele de poliţie din cadrul Serviciului Rutier, birourile şi formaţiunilor de poliţie rutieră, precum şi Secţiilor de poliţie rurală vor folosi toate aparatele radar din dotare, urmând a se acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene din zona de competenţă unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul vitezei de deplasare. Sunt monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite toate aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aparatele radar vor fi folosite în sistem cascadă, având în vedere zonele cu risc accidentogen, în cooperare cu judeţele limitrofe Argeş, Sibiu, Olt şi Gorj.

De asemenea, se vor urmări şi alte aspecte, precum auto înmatriculate în alte state, respectarea prevederilor legale privind transportul de material lemnos, cereale şi alte mărfuri, precum şi identificarea şi depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite.

Activităţi preventiv-reactive, vor continua pe raza judeţului Vâlcea toată săptămâna în vederea asigurării deplasării în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, informează într-un comunicat de presă IPJ Vâlcea.

Politica