Conecteaza-te cu noi

Extern

România, una dintre țintele Rusiei

Publicat

pe

Polonia şi România sunt posibile ținte ale Rusiei, pentru că găzduiesc elemente ale scutului american antirachetă, a afirmat miercuri Consiliul de Securitate rus, citat de Interfax în pagina electronică, relatează Mediafax.

În loc să se bazeze pe armele NATO, statele baltice ar trebui să se gândească la ameninţările pe care le-au creat pentru ele însele prin găzduirea elementelor scutului antirachetă, a afirmat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Evgheni Lukianov, citat de agenţia TASS în pagina electronică.

"Mai bine s-ar gândi la alte lucruri – desfăşurarea elementelor scutului antirachetă care vizează forţele noastre nucleare strategice, acolo este problema lor, pentru că devin ţinta noastră", a precizat Lukianov, potrivit aceleiași surse.

"Dacă le place să fie ţinte din cauza sistemelor americane de armament, este alegerea lor", a adăugat el. "Logica de conflict este că nimeni nu câştigă dintr-un conflict, dar cineva se trezeşte prins la mijloc", a afirmat oficialul rus, adăugând că statele baltice s-ar putea confrunta exact cu această situaţie.

El a refuzat să evalueze potenţialul armamentului greu pe care Statele Unite intenţionează să îl furnizeze ţărilor baltice. "Agitaţia nesănătoasă a anumitor state, noi membre ale blocului atlantic, nu este fundamentată de existenţa unor ameninţări din partea noastră", a subliniat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Victor Ponta a reacţionat la mesajul Consiliului de Securitate al Rusiei, conform căruia Polonia şi România devin automat ţinte potenţiale pentru găzduirea scutului american antirachetă, spunând că România nu poate fi intimidată de ameninţări, iar scutul este fundamental pentru siguranţă, informează Mediafax.

"România nu poate fi intimidată de ameninţări! Scutul anti-rachetă e fundamental pentru siguranţa naţionala şi regională", scrie Ponta pe Twitter.

 

Continue Reading