joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

TVA-ul scade de la 1 ianuarie

Parlamentul a votat, astăzi, noul Cod Fiscal. Cu 306 voturi pentru, deputații au votat  TVA-ul de 19%, începând cu 1 ianuarie 2016.

Nu există un calcul de impact asupra bugetului țării, măsura este criticată de FMI și Comisia Europeană, iar ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, recunoaște că deficitul va ajunge spre 3% anul viitor, deși România și-a asumat un deficit de doar 1,1%.Noul Cod Fiscal, cel mai important pachet de legi și măsuri fiscale și financiare din România a fost adoptat astăzi în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut într-o emisiune TV că scăderea TVA-ului cu cinci procente, de la 24% la 19% va duce România în situaţia de a depăşi deficitul bugetar de 1,1% asumat pentru anul viitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procentul real va fi undeva sub 3%, a precizat ministrul.

Comisia Europeană a criticat ieri intenţia Guvernului român de a reduce TVA la 19%, spunând că o astfel de măsură poate afecta negativ situaţia fiscală a României. Anterior și FMI și-a exprimat poziția critică cu privire la modalitățile de încadrare în deficitul bugetar, relatează stiripesurse.ro

Foto: romaniatv.net

Politica