sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pentatlonul Olimpic la Penitenciarul de Minori și Tineri Craiova

Astăzi, la Penitenciarul de Minori și Tineri (Centrul de Detenție) Craiova a avut loc prima ediție a Pentatlonului Olimpic, competiție de nivel județean, care a reunit la start elevi din șapte instituții de învățământ doljene.
 
Manifestarea a fost organizată de Școala Profesională Specială Craiova în parteneriat cu PMT Craiova și a fost sprijinită de Academia Olimpică Română – filiala Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Pentru organizarea evenimentului au fost respectate toate etapele de derulare a festivităților olimpice și au inclus defilarea echipelor participante, intonarea imnului României, depunerea jurământului olimpic de către sportivi și antrenori, intonarea imnului olimpic și arborarea drapelului.
La competiție au participat  echipe sportive din Școala Gimnazială Decebal, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, Școala GimnazialăIon Țuculescu, Școala Gimnazială Ișalnița, Liceul Tehnologic George Bibescu, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Colegiul Național Elena Cuza și Școala Profesională Specială Craiova.
 
Concurenții s-au întrecut în cinci probe: alergare pe 30 m. plat cu start din picioare; săritură în lungime fără elan; aruncarea mingii de baschet către înainte, cu ambele mâini de deasupra capului; test grilă pe teme olimpice – cultură generală și o probă artistica la alegere: literatura, muzica, desen, recitare, dans, euritmie.
 
Câștigătorii Pentatlonului Olimpic au fost desemnați pe categorii, astfel: la categoria Gimnaziu – eleva Claudia POPA de la Școala Gimnazială Ion Țuculescu și elevul Mihai Ionuț BARBU de la Școala Gimnazială Decebal; la categoria Liceu – eleva Ana Maria BUCICOIU și elevul Ionuț Marian MIHAI, ambii de la Liceul Teoretic George Bibescu.  Toți participanții au fost recompensați cu diplome și distincții înmânate de domnii Mihai MILU, directorul Academiei Olimpice – filiala Dolj și Alin VANCEA, inspector școlar din cadrul I.Ș.J. Dolj.
 
La finalul competiției, organizatorii i-au declarat câștigători atât pe sportivi cât și pe suporterii acestora, tineri din Centrul de Detenție care pe toată durata întrecerilor și-au încurajat favoriții.
Întrecerile s-au desfășurat într-o atmosferă de deplin fair-play având la bază principiul fundamental al olimpismului „Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!” exprimat de părintele olimpismului modern Pierre de Coubertin.
Evenimentul și-a stabilit ca obiective: consacrarea idealurilor olimpice; stimularea pregătirii copiilor si tinerilor in spiritul dezvoltării lor armonioase: fizic, intelectual, afectiv si comportamental; cunoașterea și însușirea principiilor fair-play-ului dar și celebrarea Olimpismului si a simbolurilor sale.
spot_img
spot_img

Politica