sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Creșteri salariale în învățământ

Guvernul vrea să majoreze cu 12% salariile personalului nedidactic din învățământ. Potrivit proiectului de lege publicat de Ministerul Educației, măsura ar intraîn vigoare începând cu 1 august 2015 pentru personalul nedidactic din școli și grădinițe, care  este format, din contabili, secretari, bilbiotecari, laboranți, pedagogi, îngrijitori, administratori, bucătari, fochiști.

Această prevedere face parte dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență, care susține în nota de fundamentare că de aceste majorari salariale vor beneficia aproape 54.000 de persoane din învățământul preuniversitar de stat și 7.500 de persoane din învățământul universitar.
"Art. 1 (1) Începând cu data de 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inspectoratele școlare și unitățile conexe, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare se majorează cu 12% fata de nivelul acordat pentru luna iulie 2015. De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanței de urgență, vor beneficia 53.848 de persoane din învățământul preuniversitar de stat și 7.468 de persoane din învățământul universitar", se precizează în nota de fundamentare.

Creșterea salariilor va produce o gaură la buget de 38,6 milioane de lei anul acesta și de 115,8 milioane anul viitor, potrivit notei de fundamentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica