luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atleţii craioveni au cucerit Piteştiul

Atleţii craioveni au urcat pe prima treaptă a podiumului, la Campionatele Naţionale Universitare de Atletism, ce s-au desfăşurat pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti, la 100 m masculin (Robert Budin), 400 m feminin (Adelina Tănăsie), 100 m feminin (Andreea Ogrăzeanu), 4×100 m feminin (Andreea Ogrăzeanu, Roxana Ene, Oprea Adriana, Iacob Alexandra) şi în proba de 4×400 m cu ştafeta formată din: Iacob Alexandra, Ene Roxana, Sima Ana, Adelina Tănăsie. Medaliile de argint au fost câştigate de ştafeta de 4×100 m băieţi (Robert Budin, Şerban Marius, Andrei Daniel si Iureş Octavian), Andrei Daniel, la 1.500 m, Andreea Ogrăzeanu, în proba de 200 m plat, Adelina Tănăsie la 800 m şi Roxana Ene la proba de 400 m garduri. În vreme ce Marius Şerban a cucerit bronzul în proba de 100 m plat masculin.

De menţionat că Adelina Tănăsie a confirmat baremul pentru europene la tineret, iar Andrei Ştefana a stabilit un nou record personal în proba de 3.000  metri obstacole, cu timpul 8,44,12.

După această competiţie, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Marian Dragomir, s-a arătat mulţumit că echipa FEFS a terminat pe locul al treilea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este o ediţie în care am avut mai puţini participanţi, dar a fost cea mai eficientă ediţie la care am participat. Au participat 16 centre universitare din ţară, unele foarte puternice din punctul de vedere al atletismului, cum este Piteştiul, care a şi câştigat, ei acolo au şi avantajul unui stadion modernizat, cu condiţii foarte bune de pregătire. Noi ne-am clasat pe poziţia a treia, o performanţă foarte bună pentru noi, care ne bucură, am primit şi o cupă frumoasă, dar sperăm ca la anul să avem o clasare şi mai în faţă. Sunt sportivi noi ai facultăţii, care sunt la începutul studenţiei, avem încredere în ei şi putem spune că avem resurse pentru viitor. Nu am decât să îi felicit pe aceşti sportivi, care au obţinut medalii la campionatele universitare de atletism, şi pe antrenorii lor, şi să le urez succes în continuare, să obţină multe distincţii şi în restul competiţiilor la care vor participa”, a declarat Marian Dragomir, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova.

Politica