marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reprezentanţii Ambasadei Elveţiei fac voluntariat la Piatra Olt

Reprezentanţi ai Ambasadei Elveţiei în România, ai autorităţilor locale şi ai mai multor asociaţii non-profit fac voluntariat pentru reabilitarea locuinţelor a trei familii din oraşul Piatra Olt. Aceasta, în cadrul proiectului zefiR Build.

Între 21 şi 23 mai, şantierul Habitat for Humanity România se mută la Piatra Olt.

La evenimentul de deschidere a şantierului, vor participa Marc Bruchez, Deputy Head of Mission Ambasada Elveţiei în România, Petre-Silviu Neacşu, prefect de Olt şi Tudor Udrescu, primar Piatra Olt şi reprezentanţi ai organizaţiilor partenere în proiectul zefiR: Habitat for Humanity România, fundaţia Terre des hommes, Amare Rromentza, Agenţia Împreună, Fundaţia PACT, Fundaţia Pestalozzi şi SASTIPEN.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În Piatra Olt, comunitatea romă se confruntă cu probleme grave de locuire. Cele mai multe dintre case sunt construite din cărămidă arsă şi se află într-o stare avansată de deteriorare. În 70% dintre cazuri, familiile trăiesc în locuinţe supraaglomerate. Casele nu sunt racordate la reţeaua de apă potabilă, fapt ce le pune în pericol sănătatea.

Timp de trei zile, 35 de voluntari vor renova locuinţele a trei familii din comunitate. Ei vor lucra la repararea acoperişului, înlocuirea tâmplăriei, realizarea izolaţiei termice şi zugravirea pereţilor interiori şi exteriori

zefiR Build face parte din proiectul zefiR: Împreună pentru puterea de acţiune, prin care dorim să îmbunătăţim, în mod integrat, accesul la educaţie, sănătate şi locuire pentru peste 20.000 de persoane care trăiesc în mediul rural şi urban mic din 12 comunităţi din judeţele Dolj, Gorj şi Olt. Cu sprijinul partenerilor din proiect, oamenii din Piatra Olt au format un grup de iniţiativă care să se implice pe termen lung în schimbarea comunităţii lor. Vor construi un foişor unde vor avea activiţăţi pentru copii: promovarea culturii Roma, proiecţii de film şi expoziţii de fotografie. Tot pentru educaţia tinerilor, comunitatea din Piatra Olt beneficiază de un after-school şi de programul Joia Veselă unde fac activităţi recreative”, au transmis reprezentanţii zeFIR.

 

 

sursa foto: Facebook- Habitat for Humanity România

Politica