joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîrţu şi Achim, optimişti înaintea duelului din Giuleşti

Directorul tehnic al echipei, Sorin Cîrțu, a prefațat duelul cu Rapid, rememorând debutul ăsu ca antrenor.

„N-am făcut o statistică a întâlnirilor cu giuleștenii, dar debutul meu ca antrenor în Divizia A a fost într-un meci cu Rapid. Cel mai frumos meci, cu o groază de ocazii, în care s-a jucat mult pe contre, cred că nu a fost jucător de la noi care să nu aibă măcar două ocazii, a fost acela din 89, când Neagoe a băgat Rapidul în B. Nu știu cine va fi noul Geană Neagoe în meciul de duminică, dar există o asemănare cu acel meci dacă ținem cont de pozițiile echipelor în clasament. Noi vrem să ieșim cât mai repede din pasa asta neagră, care văd că se prelungește și creează un disconfort. Cu rezultatele de acum dăm posibilitatea oamenilor să uite senzaționalul parcurs de până acum. Iar ei vor să rămână în A. De aceea mă aștept la o partidă încrâncenată“, a declarat Sorin Cîrţu.

 Tehnicianul CSU a evaluat și ultimele modificări din tabăra adversă şi a vorbit şi despre viitorul oltenilor în sezonul viitor.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În retur, Rapidul este diferit față de ceea ce a arătat în prima parte a campionatului. Atmosfera va fi tipic giuleșteană, departe de ceea ce e pe alte stadioane. Sincer, mă așteptam la un parcurs bun cu Bergodi, se numără printre antrenorii străini care merită să fie în fotbalul românesc. Este un băiat serios, profesionist, dedicat muncii lui. Am discutat strategia pentru sezonul viitor, din punctul meu de vedere nu aș umbla prea mult la lot. Ne mai trebuie doi-trei jucători care se mănțină o stare de combativitate. Mai ales că la anul, cu acest sistem cu play-off, va fi o bătălie și mai mare. Așadar, lotul trebuie menținut pentru a nu apărea problema eterogenității. Toți cei care evoluează acum pentru echipă sunt jucători veniți în vară. Avem 9 luni împreună, o perioadă care trebuie să se prelungească. Obiectvul pentru sezonul viitor este să intrăm într-o situație cât mai bună în play-off, apoi să atacăm obiective mai îndrăznețe", a conchis Cîrţu.

Fundașul de bandă al CSU, Sebastian Achim, promite că echipa își va reveni contra Rapidului, de unde se va întoarce cu puncte.

La conferința de presă de ieri după-amiază, Sebi Achim a arătat că nu se teme ce giuleşteni.

„Trecem printr-o perioadă mai nefastă, având în vedere că nu am mai câștigat de șase meciuri. Sper ca la acest joc cu Rapid, care se va desfășura într-o atmosferă senzațională, cum orice jucător de Liga 1 își dorește, să ne revenim. Să facem un meci bun și să ne întoarcem cu puncte. Orice echipă are momente bune și mai puțin bune pe care trebuie să le depășească. Cu Iași am avut atâtea ocazii, la Chiajna am controlat jocul, în opinia mea trebuia să câștigăm două sau chiar trei dintre aceste ultime partide. Nu vreau să preconizez pe ce loc vom termina, dar îmi doresc să câștigăm toate aceste trei jocuri care au mai rămas de disputat. Cred în șansele noastre, suntem aceiași jucători care am făcut istorie pentru club. Orice jucător își dorește să evolueze în Europa, așa că ne-a afectat sincer că nu am primit decizie favorabilă de la UEFA. Dar suntem mai motivați, mai uniți. Știu că suntem puternici, trebuie să privim înainte pentru că suntem o forță de care toți adversarii trebuie să se teamă“, a punctat Achim.

Partida dintre Rapid şi CSU se va disputa mâine, de la ora 19.00 şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 şi Look TV. 

Politica