luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep, la un pas de finala de la Roma

Simona Halep (23 de ani, locul 2 WTA) a învins-o categoric pe Alexandra Dulgheru (25 de ani, locul 72 WTA) în sferturile turneului de la Roma, scor 6-1, 6-0 și s-a calificat în semifinale, informează dolcesport.ro.

Obosită după cele cinci meciuri disputate (aproape zece ore de joc), Dulgheru, venită din calificări, nu i-a rezistat Simonei Halep, care a jucat la Roma doar două partide de simplu, de câte o oră, plus două de dublu. Partida dintre cele două a durat doar 56 de minute.

Calificarea în semifinale la Roma este recompensată cu 99.870 de euro şi 350 de puncte WTA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Halep o va întâlni astăzi pe Carla Suarez Navarro, a 10-a favorită a turneului, care a întrecut-o pe Petra Kvitova, scor 6-3, 6-2.

Carla Suarez Navarro a prefațat confruntarea cu Simona Halep, din semifinalele turneului de la Roma.

"Va fi dificil, pentru că Simona Halep joacă extraordinar. De fiecare dată când jucăm avem schimburi lungi, meciuri lungi. Dar nu se ştie niciodată. Trebuie să fiu la capacitate maximă şi va fi greu, cu siguranţă", a spus Suarez Navarro.

Carla Suarez Navarro a devenit ieri prima jucătoare din circuitul WTA care a obţinut 30 de victorii în 2015. Halep a înregistrat până acum în acest an 29 de victorii.

Jucătoarea spaniolă consideră că succesul ei vine ca urmare a unei schimbări de mentalitate: "Joc mai agresiv acum. În plus, mă simt mai încrezătoare şi mă bucur de fiecare meci pe care îl joc."

Halep şi Suarez Navarro s-au mai întâlnit de nouă ori până în prezent, scorul fiind de 5-4 pentru jucătoarea română.

Rusoaicele Maria Saharapova (3 WTA) și Daria Gavrilova (78 WTA) se vor înfrunta în cea de-a doua semifinală de la Roma, în direct pe Dolce Sport 3, de la ora 17.30.

În sferturi, Daria Gavrilova a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Christina Mchale, locul 65 WTA. 
Maria Sharapova a dispus, tot în două seturi, de bielorusa Victoria Azarenka, scor 6-3, 6-2.

Politica