vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toamna se numără tramvaiele

Chiar dacă inițial reprezentanții RAT Craiova anunțau că linia de tramvai va fi gata în luna aprilie, iar tramvaiele recondiționate vor circula din luna iunie, momentul mult așteptat de craioveni se amână. Potrivit lui Marcel Tănăsescu, directorul general al RAT Craiova, constructorul a cerut o extensie a termenului de finalizare a lucrărilor de încă trei luni. Acest lucru înseamnă că, până atunci, oamenii vor circula tot cu autobuzele.

„Constructorul a cerut o extensie a termenului de reabilitare a liniei de tramvai de încă trei luni. Ne-au anunțat că mai au nevoie de timp pentru a finaliza lucrările. Până în toamnă se vor schimba și cablurile electrice, iar atunci când vor pleca din depou, tramvaiele vor oferi cetățenilor un transport de calitate”, a declarat Marcel Tănăsescu, director general RAT Craiova.

Totodată, introducerea tramvaielor face posibilă eliminarea majorității autobuzelor vechi, care nu mai oferă locuitorilor Băniei un mare confort atunci când folosesc mijloacele de transport în comun. Cele 14 tramvaie reabilitate vor lua locul autobuzelor. În plus, 17 autobuze noi ar urma să ajungă în Craiova până la sfârşitul anului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Încă nu putem renunța în totalitate la autobuzele vechi, craiovenii mai trebuie să suporte o perioadă aceste condiții, însă nu mult. Așteptăm ca până la sfârșitul anului, chiar mai deveme, să ajungă un lot de 17 autobuze noi care le vor înlocui pe cele vechi. Plus că, tramvaiele vor înlocui, la rândul lor, autobuzele vechi. Încercăm reînnoirea parcului auto al RAT Craiova”, a mai spus Marcel Tănăsescu.

 

Se vrea înființarea unui „parc rece”

Marcel Tănăsescu a mai declarat și faptul că autobuzele vechi nu vor fi casate, ci se vrea înființarea unui “parc rece” la care să se apeleze în caz de defecțiune a autobuzelor noi.

„Nu vom renunța, încă, definitiv la acele autobuze. Vrem să înființăm un parc rece, iar dacă unul dintre autobuze nu va funcționa să îl înlocuim, astfel încât să nu lăsăm craiovenii să aștepte în stații”, a adăugat Marcel Tănăsescu.

 

Craiovenii să facă diferența”

O idee inovativă a lui Marcel Tănăsescu va fi pusă în aplicare atunci când vor fi gata liniile de tramvai. Acesta a declarat pentru “Jurnalul Olteniei” că vrea să lase un tramvai nereabilitat să circule prin oraș pentru ca cetățenii să facă diferența. Prin această metodă, directorul RAT Craiova consideră că locuitorii orașului pot vedea cum era transportul înainte și cum este după reabilitarea tramvaielor. Totodată, Marcel Tănăsescu dă asigurări că tramvaiele vor circula, cu siguranță, în toamnă.

“Când vor fi introduse vom avea un număr de 14 + 1 tramvaie. 14 vor fi reabilitate, iar unul nereabilitat. De ce facem acest lucru? Pentru a vedea și craiovenii care este diferența, să vadă cum a fost și cum este. Acel tramvai nereabilitat va circula maxim o lună și jumătate, iar apoi va intra și el la reabilitare. Cetățeanul să decidă ce e bine sau nu. Oricum, în toamnă, tramvaiele vor funcționa”, a concluzionat Marcel Tănăsescu.

 

 

 

 

 

 

 

Politica