sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Geoană, la Craiova: Nu mai putem să lăsăm sănătatea, educaţia, infrastructura să fie cenuşăresele politicilor publice

Senatorul Mircea Geoană a susţinut, joi, la Craiova, o conferinţă de presă la care au luat parte şi deputaţii Florentin Gust şi Petre Petrescu. Mircea Geoană a declarat că înfiinţarea PSRO a avut la bază o nedreptate.

„Acest partid nou pe scena politică românească a pornit dintr-o imensă nedreptate şi a pornit dintr-o siluire a ceea ce reprezintă tradiţia unui mare partid românesc care este Partidul Social Democrat. Nu mi-am dorit să plec din PSD, nu am avut niciun fel de plan ascuns să mă apuc de o altă construcţie politică. Suntem oameni de stânga, spunem social şi românesc pentru că oceanul de nedreptate socială trebuie să găsească un răspuns coerent din partea noastră, noi suntem convinşi că o Românie socială şi o Românie dezvoltată în următorul deceniu sunt lucruri care pot fi atinse. Suntem un partid al salariaţiilor, al celor care se pregătesc pe băncile liceelor sau ale facultăţilor pentru o meserie, pentru a muncii, ca munca să fie corect răsplătită, ca impozitarea muncii să fie una mult mai suportabilă decât ceea ce se întâmplă acum“, a precizat Mircea Geoană.

 

Liderul PSRO a vorbit despre planurile noului partid politic în ţară, dar acesta este convins şi de succesul pe care partidul îl va avea atât în Oltenia cât şi în ţară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vremea partidelor tradiţionale bazate pe căpuşarea banului public ca mod de existenţă şi ca matrice genetică s-a încheiat. Sunt absolut convins, având deja o echipă foarte puternică la Craiova şi în Dolj, că noi vom putea să fim anul viitor principala forţă politică în acest judeţ în competiţie cu toate celelalte partide. Sunt absolut convins că în Oltenia vom fi cel puţin pe podiumul partidelor politice anul viitor, sunt convins că la nivel naţional vom face o figură foarte frumoasă. Este o nevoie obiectivă pentru stânga românească să contribuim, este nevoie de un nou proiect de ţară, nu mai putem să cârpim şi să improvizăm, nu mai putem să lăsăm sănătatea, educaţia, infrastructura să fie cenuşăresele politicilor publice din România. Noi reprezentăm şi actualii salariţi şi pe cei care sunt la început de carieră şi au dificultăţi de găsire a unui loc de muncă şi pe salariaţii mai în vârstă, dar şi pentru pensionar, pentru că ei sunt foşti salariaţi. În clipa de faţă trebuie să fim mult mai demni şi mult mai fermi şi mult mai îndrăzneţi cu argumente în apărarea intereselor ţării. Sunt convins că pe măsură ce Partidul Social Românesc se va dezvolta şi ne vom crea structuri şi tot ce înseamnă elementele de identitate şi de organizare şi de comunicare vom creşte şi în număr, dar mai ales în calitate“, a mai spus Geoană.

 

Oltenia şi Moldova, regiunile sărăce ale Europei

 

Preşedintele PSRO Dolj, Petre Petrescu, a declarat că Oltenia are nevoie de noi proiecte pentru a ieşi din sărăcia în care se află, la ora actuală fiind alături de Moldova, cea mai săracă regiune din Europa.

„Crearea acestui partid sper să aducă un suflu nou în politica românească, iar în judeţul Dolj să contribuie scopurilor pe care ni le-am propus. Împreună cu echipa, ne propunem şi declarăm disponibilitatea noastră de a contribui cu expertiza pe care o avem la continuarea lucrurilor bune din administraţia doljeană. Milităm fără îndoială pentru realizarea unor proiecte de anvergură care să scoată Oltenia din sărăcia în care se zbate. Aşa cum arată studiile Comisiei Europene, două regiuni în Europa sunt cele mai sărace, Moldova şi Oltenia. Prin masterplanul pentru 2014-2020 pentru infrastructura de transport, comisia europeană a propus României legarea acestor două regiuni sărace de vestul Europei tocmai în ideea în care să există o legătură între o zonă săracă şi zonele dezvoltate pentru a nu rămâne în spectrul acesta al sărăciei. Ne propunem să sprijinim sectorul de sănătate, învăţământul. România şi Oltenia nu pot să ajungă şi să prospere la o viaţă normală din punct de vedere economic, dacă nu vom face tot ceea ce depinde de noi pentru crearea de noi locuri de muncă. Prin crearea PSRO Dolj, dorim să transmitem un mesaj către toţi alegătorii şi către celelalte partide politice“, a afirmat preşedintele PSRO Dolj.

Florentin Gust, vicepreşedintele PSRO, este de părere că pentru o dezvoltare bună a Olteniei este nevoie să se investească în infrastructură, dând astfel o şansă egală fiecărei regiuni.

"Cred că în 2016 va fi primul judeţ din România din punct de vedere al Partidului Social Românesc şi primul partid ca şi corp politic în 2016 pe subiectul pe care ni-l propunem. Nici o regiune, indiferent de cum ne numim noi politicienii, nu se poate dezvolta fără infrastructură. Regiunea Oltenia, este singura regiune care nu are decât pe hârtie o autostradă, este singura regiune în care după statistici şi după ultimele evaluări ale Institutului Naţional de Statistică a depăşit venitul pe cap de locuitor şi dezvoltare economică. Rolul nostru ca Partid Social Românesc este să dăm o şansă egală fiecărei regiuni, iar regiunea din care facem parte, este să ne batem ca Oltenia şi Craiova să fie legate de un mod de infrastructură şi anume o autostradă“, a spus Florentin Gust.

 

 

Politica