vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unde nu-i cap, nici picioarele n-aleargă

Demolarea stadionului „Ion Oblemenco” a început, însă pista de atletism a dispărut şi ea, fără să fie amenajată alta, iar sportivii craioveni trebuie să plece în exil

 

 

Oamenii de sport din Craiova nu înţeleg de ce s-a început demolarea arenei fără ca anterior să fie ridicat noul stadion de atletism. Constructorul sibian Con-A SRL, firma care se ocupă de demolarea stadionului “Ion Oblemenco” a intrat, luni, pe terenul fostului „Central” cu primele utilaje.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firma a început cu desfacerea tartanului de pe pista de atletism, iar luni, 18 mai, va demara demolarea tribunelor. Totul trebuie pus la pământ în două luni.

Omul de sport, fost mare voleibalist, Nicu Braun, s-a arătat dezamăgit că actuala pistă de atletism a dispărut, iar sportivii nu mai au unde să se pregătească:

„Este o greşeală foarte mare a administraţiei. Este foarte bine că se face un nou stadion, dar dispare pista de atletism şi se caută locuri unde să se antreneze sportivii, pe la Piteşti sau în alte locuri. Nu înţeleg de ce nu s-a mers pe prima variantă, ca pe locul de aruncări, de lângă balon, să facă pista de atletism şi o tribună de cinci mii de locuri. Apoi s-a renunţat, a început de luni dărâmarea stadionului. Am fost şi eu pe stadion şi am văzut cum se demolează, pentru atletism este foarte greu. Competiţii nu sunt momentan, iar sportivii se antrenează în continuare în altă parte. Nu ştiu cât de mult a fost gândită această înlăturare a pistei de atletism”.

 

Un miliard şi jumătate, costurile sportivilor

Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, consideră că problema cea mai mare va fi obţinerea fondurilor pentru ca sportivii să se poată pregăti în altă parte.

„Este un lucru extraordinar că se va face un nou stadion la Craiova. Cu un ochi râd, cu unul plâng, plâng pentru că pentru o perioadă mai curtă sau mai lungă de timp nu va mai fi o pistă practicabilă la Craiova, iar cu celălalt mă bucur pentru că sunt convins că noul stadion de atletism, cel de 5.000 de locuri, va aduce performanţe mai mari decât au fost până acum. Vom trimite o solicitare către Primăria municipiului Craiova pentru a ne acorda sprijin financiar. Stadionul de atletism va fi construit în şase, şapte luni, iar până atunci sportivii se vor pregăti în Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu. Pista era oricum foarte proastă de când a pus Mititelu ţăruşi în ea”, a afirmat Sorin Manda pentru “Jurnalul Olteniei”.

Sportivii ar trebui să plătească maxim 110 lei cazare plus masă pe zi, pentru un sportiv şi sunt 60 de atleţi în Craiova. Costul total ar fi un miliard şi jumătate de lei vechi pentru 60 de sportivi cazare plus masă, timp de şase luni de zile.

Potrivit proiectului, noul complex sportiv va include două stadioane, dintre care unul pentru atletism, cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, din fonduri exclusiv de la bugetul local al municipiului Craiova, şi un al doilea stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri pentru fotbal şi rugby, construit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare din bugetul local al muncipiului Craiova de 10% din valoarea investiţiei, conform Guvernului. Noul stadion de fotbal din Craiova va costa 55 milioane euro, durata estimată a contractului fiind de 17 luni.

 

Politica