vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Târgul jucăriilor, la Parohia “Maica Domnului”-Oota din Craiova

Jucării pentru copiii cu rezultate bune la învățătură de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, dar și pentru copiii aflați la Centrul de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap „Sfântul Apostol Andrei” din parohia “Maica Domnului” Oota din Craiova. Micuții vor primii jucării în cadrul evenimentului umanitar, “Târgul Jucăriilor”.

Parohia „Maica Domnului” – Oota din Craiova începe de vineri, 15 mai, colectarea de jucării în scop caritabil. Evenimentul se va desfășura în data de 24 mai, la ora 11.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii. Fondurile obținute vor fi direcționate către sprijinirea copiilor cu rezultate bune la învățătură, care provin din familii dezavantajate social, de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din cartierul craiovean Valea Roșie. De asemenea, o parte din jucării vor fi donate copiilor din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap „Sfântul Apostol Andrei” din parohie. Cei care doresc să îi ajute pe acești copii sunt rugați să aducă jucării curate și funcționale la Biserica Oota, str. General Dragalina, nr. 115, lângă Liceul „Traian Vuia”, în perioada 15 – 23 mai zilnic, între orele 9.00 – 12.00 și 18.00 – 19.30 și dimineața în ziua desfășurării Târgului.

 

 ”Târgul jucăriilor” se înscrie în acțiunile Parohiei noastre de sprijinire a celor aflați în situații dificile, care au nevoie reală de sprijinul comunității parohiale, dar și de închegare a conștiinței comune a comunității că semenii, cei de lângă, au nevoie de noi. De aceea, beneficiarii acestei acțiuni vor fi copiii din parohie, copii apropiați nouă, copii pe care îi întâlnim pe stradă, la locul de joacă, în magazine sau la piață, dar, totodată, copii în spatele zâmbetului cărora se ascunde nevoia și dorul pentru jucării, pentru caiete, pentru cărți, pentru lucruri necesare copilăriei lor, dar și nevoia pentru dragostea și atenția noastră, a comunității.”, a declarat părintele Bogdan Trifu, slujitor la Parohia Oota.

Părintele Trifu adresează un apel către credincioși, de a se alătura acestei acțiuni de ajutorare a copiilor. O parte dintre jucării vor fi vândute, iar banii obținuți din vânzare vor fi folosiți pentru a-i sprijini pe elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu”, iar restul jucăriilor rămase vor ajunge la Centrul de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap „Sf. Apostol Andrei”.

„Târgul jucăriilor este o acțiune care se desfășoară cât se poate de simplu: colectăm jucăriile uitate de copii, curate și aflate într-o stare acceptabilă, pe care le valorificăm în ziua târgului, cu prețuri modeste. Banii astfel strânși îi vom dona Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” din Craiova, pentru sprijinirea copiilor aflați în dificultate, dar cu rezultate bune la învățătură, iar jucăriile rămase vor ajunge la copii de la Centrul de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap „Sf. Apostol Andrei” și la alți copii care au nevoie de ele. Fiecare poate ajuta, aducând jucăriile lor uitate pe rafturi și în dulapuri, dar și venind în ziua târgului pentru a cumpăra o jucărie sau mai multe, având încredințarea noastră că banii plătiți pentru jucării vor merge acolo unde trebuie, ajutând copiii să învețe mai mult și mai bine”, a completat părintele Bogdan Trifu, de la Biserica „Maica Domnului” – Oota.

 

 

 

Politica