luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO / FC Universitatea Craiova revine în iarbă

Universitatea Craiova ar urma să se înscrie în liga a IV-a, din următorul sezon competiţional. Membrii Asociaţiei „Ştiinţa suntem noi” ar urma să susţină financiar echipa în primul an, în schimb, în următoarele zile vor lua 25% din acţiunile societăţii înfiinţate de Adrian Mititelu în 2013, au anunţat părţile implicate, ieri, într-o conferinţă de presă. 

„Am hotărât împreună cu cei de la Asociaţia „Ştiinţa Suntem noi” să dăm un nou început, să creăm o nouă eră pentru Universitatea Craiova. Tot ce am făcut cu acest club, chiar dacă am şi greşit, am făcut-o cu credinţa că fac bine. Am fost foarte corect cu acest club. Totdeauna cei care au condus Universitatea Craiova au fost invidiaţi de toţi oamenii din oraş, mai ales de oamenii politici. Acest proiect este unul foarte serios, nu e o regie cum spun unii ca să mai păcălesc pe cineva. Noua societate comercială U Craiova SA este continuatoarea de drept şi de fapt a clubului de fotbal Universitatea Craiova. Oamenii vor decide care este Universitatea Craiova adevărată. Personal eu cred că CSU nu va mai rămâne, dar există şi varianta să rămână. Noi în trei ani sperăm să fim în liga I, vom juca cu ei, stadionul va fi deschis şi pentru noi, craiovenii vor avea de ales între ei şi noi,” a declarat Adrian Mititelu.

Societatea respectivă a fost înfiinţată în 2013.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acţionariatul-75% în momentul acesta îl deţin eu prin copiii mei. 25% îl deţine Comunitatea Suporterilor Craiova, o asociaţie înfiinţată de mine acum mult timp, dar Asociaţia „Ştiinţa suntem noi” va prelua cele 25% în zilele următoare. De asemenea, în maxim trei săptămâni o să venim la dumneavoastră cu un angajament venit din partea mea ca persoană şi a acţionarilor, a societăţii care deţine 75%, cu privire la transferul celorlalte procente din acţionariat în mai multe trepte către asociaţie pe măsură ce membrii asociaţiei cresc. Eu vreau ca în următorii doi-trei ani asociaţia asta „Ştiinţa suntem noi” să ajungă la 30-40, chiar 50 de mii de membri fondatori şi să devină acţionar majoritar al clubului de fotbal Universitatea Craiova,” a spus Mititelu, care a afirmat că prin „forţa” membrilor clubul va deveni interesant pentru investitori.

Adrian Mititelu a mai declarat că şi după ce va fi transferat suporterilor acest club, îşi va păstra dreptul de veto. În plus, cel puţin un an de zile, suporterii vor trebui să se descurce cu cheltuielile.

„Eu le-am promis că până în primăvara-vara lui 2016 le fac un teren sau două de antrenament pe unul din terenurile mele din Calea Severinului, dar deocamdată nu pot să mă apuc de ele că nu am banii necesari şi am şi nişte litigii pe teren şi bănuiesc că nu o să îmi dea Olguţa autorizaţie. Aştept să îmi dea altcineva autorizaţie şi să fac rost şi de nişte bani. Echipa poate să joace fără probleme pe Extensiv şi poate să se antreneze fără probleme pe terenurile care rămân nedemolate de pe Oblemenco,” a mai spus Mititelu.

Asociaţia are în prezent o mie de membri, dar reprezentanţii acesteia sunt încrezători că tot mai mulţi suporteri li se vor alătura. 
„În următoarea perioadă de timp vom asigura şi administrarea şi managementul echipei de fotbal, cel puţin în următorul an, urmând ca ulterior, în funcţie de situaţiile ivite să vedem ce se va întâmpla,” a declarat Ionuţ Teodorescu, avocatul asociaţiei „Ştiinţa Suntem Noi”.

Mai trebuie spus că deşi CSU a obţinut de la OSIM o siglă cu leul şi FCU are una înregistrată din 2002 şi valabilă până în 2019 (vezi foto).

 

Politica