vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Armata americană cucereşte oltenii

Orchestra Forțelor Navale ale SUA din Europa și Africa, mai bine zis flota a VI – a, cu sediul în Italia, la Napoli, a susţinut, sâmbătă concerte de jazz, pentru olteni, mai precis în Caracal şi Slatina.

La Caracal acţiunile au început cu depunerea de coroane la monumentul eroilor, pe lângă oficilităţile locale şi militarii, inclusiv cei americani, de la Deveselu, cu ocazia Zilei Independenţei de la 1877. La Slatina programul a fost mai complex: concert Formaţia Forţelor Navale SUA, întâlnire cu autorităţile locale din Slatina la Primărie, expoziţie de artă tradiţională românească organizată pentru Formaţia Forţelor Navale SUA din Europa şi Africa, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, paradă a Formaţiei Forţelor Navale SUA din Europa şi Africa alături de muzicieni locali până pe Esplanadă, concert susţinut de artiştii locali slătineni.

Trebuie spus că nici oltenii nu au rămas mai prejos, le-au pregătit americanilor un spectacol folcloric, o paradă prin centrul oraşului şi multe aplauze. Astfel, la Slatina Primăria şi Consiliul Judeţean au organizat un spectacol în deschiderea concertului americanilor. La Caracal, ca şi la Slatina, şi-au adus aportul profesioniştii culturii oltene: ansamblul “ Plaiurile Oltului “, Fanfara Lyra Band, Grupul Voces Primavera al Școlii Populare de Arte și Meserii, dansatori de la Palatul Copiilor "Adrian Băran", Ansamblul Folcloric "Brâulețul" din Pârșcoveni, Taraful "Frunză verde" din Morunglav și Formația de călușari "Cununa" din Șopârlița.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iată că americanii încep să fie din ce în ce mai prezenţi în viaţa oltenilor, încearcă să se integreze în OLTENISMUL nostru. Ca şi efect colateral, prezenţa americanilor în Caracal a dus la dublarea chiriilor în municipiu.

 

Sărbătoarea eroilor în principalele oraşe ale judeţului

 

În municipiile Slatina şi Caracal, precum şi în oraşul Corabia, autorităţile locale şi judeţene au organizat festivităţi cu prilejul sărbătorii eroilor.

Aşa cum se ştie, pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii au mai sărbătorit şi victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, din 1945, dar şi Ziua Europei.

Manifestarile s-au rezumat la depunerea de coroane, alocuţiuni ale oficialităţilor, o slujbă religioasă, defilarea unităţilor militare ( acolo unde s-a putut ) şi câteva momente artistice.

Politica