vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elev vâlcean, premiat cu argint la Olimpiada Balcanică de Matematică

Echipa României, formată din şase membri a obţinut 2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică 2015. Conform anunţului făcut de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, echipa din acest an a obţinut locul 2 în clasamentul pe echipe, după Turcia. Elevii români au concurat cu echipe din alte 19 ţări. Printre medaliaţii echipei de la BMO 2015 se numără şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru – cu medalie de argint. Acesta este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea.

Cea de-a 32-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică (BMO 2015) a avut loc în perioada 3-8 mai, la Atena, Grecia. Elevii de liceu care au participat la această competiţie anuală, au fost nevoiţi să rezolve, individual, patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră în cel mult patru ore şi treizeci de minute. Cu doar 6 puncte mai puţin, România în acest an s-a clasat pe locul 2 (cu 171 puncte), după Turcia ( cu 177 puncte), spre deosebire de anul trecut în care au ocupat locul 3, după Turcia şi Bulgaria .

Ioan- Laurenţiu Ploscaru, pe lângă medalia din acest an, se bucură să enumere şi alte victorii, printre acestea fiind : medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică 2014, medalia de aur cu punctaj maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014, la fel şi medalia de aur cu punctaj maxim ce a câştigat-o la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori 2012 si 2013, la ambele ediţii clasându-se pe primul loc la individual. De asemenea, a câştigat medalia de aur şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2013. În 2012, el a fost onorat să primească medalia de aur de la Societatea Ştiinţifică de Matematică din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform hotnews.ro, Laurenţiu participă din clasa a V-a la olimpiade, astfel luând parte la toate ediţiile. De asemenea, a participat şi la Olimpiada Internaţională de Matematică din Africa de Sud, obţinând medalie de argint.

Echipa României din acest an a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gheorghe, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi a fost însoţită de profesorul Ovidiu Sontea, de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Politica