vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Interviu/Craiova, să ajungă, cel mai frumos oraş din ţară

Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi a Fondului Locativ, Aurelia Filip, a acordat un interviu redactorilor cotidianului Jurnalul Olteniei, în care a discutat despre cele mai importante acţiuni pe care le are.

 

 

Reporter: Cum a decurs activitatea dumneavoastră de când sunteţi director al RAADPFL Craiova?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aurelia Filip: Aş putea spune, în forţă, având în spate o echipă de oameni minunaţi, foarte muncitori şi implicaţi, echipa RAADPFL Craiova. Am continuat proiectele deja demarate de colegii mei, Radu Preda şi Florin Lungu, dar am şi iniţiat altele. Am adus ochiul critic, dar feminin, înclinaţia spre detaliu, pasiunea pentru frumos, curat, îngrijit.

Rep.: Oraşul are o altă înfăţişare cu dumneavoastră director. Vă aparţin ideile pentru înfrumuseţarea oraşului?

A.F.: Oraşul arată altfel în fiecare zi. Craiova se transformă, se regăseşte, se pregăteşte să fie încoronată regina culturală a Europei în anul 2021. Nu este meritul meu pentru ceea ce începe să devină Craiova din punct de vedere al impactului vizual plăcut. RAADPFL Craiova este doar unul dintre braţele cu care, doamna cetăţii, Lia Olguţa Vasilescu, pregăteşte această încoronare.

Rep.: S-a găsit o utilitate pentru Centrul Multifuncţional? S-au redus considerabil cheltuielile după ultimele evenimente desfăşurate acolo?

A.F.: Centrul Multifuncţional este folosit în scopul pentru care a fost gândit. Cu foarte mari eforturi, sprijinită de echipa centrului, în frunte cu managerul Viorel Nicolae, am reuşit să punem în mişcare această structură. Spaţiile au fost închiriate în proporţie de aproape 100%, avem evenimente organizate acolo în fiecare lună. Am fost puţin încorsetaţi de condiţiile impuse de proiect, dar ne-am descurcat.

 

Se lucrează permanent la două puncte de lucru

 

Rep.: Situaţia gropilor din Craiova pare să nu se poată rezolva definitiv. Deşi s-a lucrat intens, oamenii sunt tot nemulţumiţi de modul în care se circulă.

A.F.: Despre gropile din asfalt nu vă pot informa eu. Nu am această calitate. RAADPFL Craiova nu se ocupă cu asfaltarea drumurilor. Legat de pavarea cu piatră, de care regia se ocupă într-adevăr, vă pot spune că am continuat lucrările în Bariera Vâlcii, am intrat în cartierul Şimnic şi urmează cartierul Brestei. Cetăţenii Craiovei trebuie să înţeleagă că nu putem pune piatra concasată în acelaşi timp în toate cartierele. Nu avem atâtea utilaje, dar vom avea două puncte de lucru permanente.

Rep.: În această perioadă, de când sunteţi director, a fost vreo nerealizare?

A.F.: Cine spune că nu are mici paşi pe loc sau chiar unul înapoi uneori, în orice domeniu, înseamna că nu luptă pentru mize mari. Îmi recunosc micile înfrângeri şi mi le asum pentru a merge mai departe şi a câştiga războiul.

Rep.: Ce obiective aveţi pentru această vară şi ce alte activităţi vor mai fi?

A.F.: La regie îmi doresc să merg mai departe cu proiectele legate de redresarea serelor proprii şi reintroducerea în circuit a pepinierei RAADPFL. Voi merge pe linia proiectelor primăriei şi a visului primarului Lia Olguţa Vasilescu de a transforma Craiova în cel mai frumos oraş din ţară. Vom avea în continuare acţiuni de plantări arbori, flori, vom fasona, vom tăia iarba, vom îngriji locurile de joacă, vom monta mobilier urban, vom avea grijă ca oraşul să fie mereu îngrijit şi să ofere cetăţenilor un lucru natural, dreptul la condiţii civilizate de viaţă, atât cât ţine de noi. Cerem sprijinul cetăţenilor şi implicarea lor directă în stoparea furturilor şi vandalizărilor din domeniul public. Facem apel la spiritul civic şi îi rugăm pe cei care sunt martorii unor astfel de situaţii să ia atitudine şi să apeleze la 112.

 

 

Politica