vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Romano Prodi vine la Universitatea de Vest Timişoara

Internaţionalizare, deschidere către comunitate şi crearea de legături puternice în mediul socio-economic reprezintă componente importante ale strategiei de dezvoltare a Universităţii de Vest din Timişoara. Instituţia a primit în rândurile sale numeroase personalităţi marcante ale lumii şi continuă să lege acele parteneriate care aduc prestigiu şi valoare.În acest context, Universitatea de Vest din Timişoara anunţă acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum profesorului Romano Prodi, preşedinte al Comisiei Europene (1999-2004) şi prim ministru al Italiei (1996-1998; 2006-2008).

Suntem onoraţi să avem în rândurile noastre o personalitate puternică precum cea a domnului Prodi. Parteneriatul pe care îl legăm cu domnia sa va deschide noi perspective Universităţii şi va avea o contribuţie importantă în competiţia europeană la care ne-am angajat ca universitate. Atragem aproape, spre instituţie, spre comunitatea largă a Timişoarei, oameni de o importanţă incontestabilă în societatea europeană.
Spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea

Evenimentul va avea loc, luni, 27 aprilie 2015, de la ora 11.00, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, bd. V. Pârvan, nr. 4.De asemenea, de la ora 10.00, în sala A01, va avea loc lansarea volumului de Alcide De Gasperi „EUROPA. Scrieri şi discursuri”, prima traducere a operei sale în limba română, eveniment la care participa şi domnul Romano Prodi. Cartea apare la Editura Universităţii de Vest, în îngrijirea Centrului de studii europene “Alcide De Gasperi”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica