vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

300 de cadre sanitare participă la simpozionul “Patologia respiratorie în practica medicală curentă”

Asistenţii, medicii şi farmaciştii gorjeni  participă la cea de-a şasea ediţie a simpozionului interdisciplinar “Patologia respiratorie în practica medicală curentă”. Manifestarea ştiinţifică este organizată de compania de comunicare medicală Houston NPA, sub egida Societăţii Române de Pneumologie – Secţiunea de Tuberculoză, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Universitatea “Constantin Brâncuşi” şi Consiliul Judeţean Gorj.

Aproximativ 300 de medici, asistenţi şi farmacişti s-au înscris pentru a participa la simpozion, iar un număr de 28 de specialişti vor susţine prezentări interdisciplinare pe diverse teme în cadrul manifestării de la Târgu Jiu.

Alături de echipa Spitalului de Pneumoftiziologie ‘Tudor Vladimirescu’, am conceput acest simpozion în 2009, ca o idee prin care voiam să mediatizăm lucrurile bune realizate în acest spital, iar de doi ani, acestei idei s-a alăturat şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Aceste două spitale sunt o forţă în ceea ce reprezintă medicina gorjeană, care acoperă o mare parte din paleta cazuistică de care ne ocupăm. (…) Avem participanţi din aproape toată ţara. Adresabilitatea pacienţilor la Spitalul de Pneumoftiziologie a ajuns la 12%, ceea ce este un lucru extraordinar, pentru că şi celelalte judeţe au spitale de profil, dar pacienţii încep să aleagă spitalul din judeţul nostru. Secţia de recuperare medicală a acestui spital şi salina, care au fost înfiinţate în urmă cu doi ani, au început să aibă efecte pozitive.
A declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, conform Agerpres

Policlinica Buna Vestire Craiova

Coordonator ştiinţific al simpozionului, profesorul doctor Constantin Marica, preşedinte al Secţiunii de Tuberculoză din cadrul Societăţii Române de Pneumologie, a afirmat că multe dintre temele care vor fi abordate la această ediţie nu vor fi doar utile, ci şi valoroase rezultate ale unor experienţe personale sau de echipă, realizate de către lectorii care vor conferenţia.

Este o întâlnire de tradiţie, pentru mine este o întâlnire de inimă, pentru că valoarea ştiinţifică a acestui simpozion a crescut de la an la an, au fost şi participări internaţionale, pe de altă parte temele care sunt abordate reflectă de fapt toată patologia respiratorie, începând cu infecţii respiratorii, cu supuraţii, cancerul bronhopulmonar, sindromul de apnee în somn, terapiile moderne în cancerul bronhopulmonar şi tuberculoza, care este de fapt problema noastră numărul unu în ţară. Noutăţi importante vizează şi celelalte secţiuni ale patologiei respiratorii.
A precizat Constantin Marica

Politica