luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Poliţiştii mehedinţeni, măsuri sporite de Bobotează şi Sf.Ion

IPJ Mehedinţi anunţă măsuri suplimentare pentru ca sărbătorile religioase – BOBOTEAZA ŞI Sf. ION – să se desfăşoare în siguranţă. Apropierea Botezului Domnului Isus Hristos, cunoscut în popor ca Boboteaza, prăznuirea pe data de 07 ianuarie a Sfântului Ioan Botezătorul şi sărbătorirea în perioadele 06-08.01.2014 şi 12-14.01.2014, a Crăciunului respectiv Anului Nou, de către credincioşi de rit vechi impune măsuri sporite pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. Pentru zilele următoare în care sunt organizate procesiuni şi ceremonii religioase, vor fi prezenţi pentru asigurarea ordinii publice 200 de poliţişti care vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea comiterii de fapte antisociale, precum şi pentru a asigura fluenţa traficului rutier în zonă. 
 
Dintre aceştia, 130 sunt de la structurile de ordine publică, 25 de la rutieră, 35 de la arme, transporturi feroviare şi judiciar, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale. Poliţiştii mehedinţeni sfătuiesc cetăţenii care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.
Sărbătoarea creştină a Botezului Domnului este un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios. Pentru alţii însă, mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari. 
 
Aceste furturi pot fi prevenite luând un minim de măsuri preventive. Astfel, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarul interior de la piept al hainei. Doamnelor le recomandă să fie atente la genţi/poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandă să nu lase la vedere bunuri de valoare.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile de parcare special amenajate.
spot_img
spot_img

Politica