joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljul, în topul judeţelor cu cei mai mulţi bani contractaţi în 2014

Analiza făcută de Gândul asupra contractelor locale semnate pe parcursul întregului an 2014,de primăriile marilor oraşe şi de Consiliile Judeţene, arată că banii colectaţi în România s-au îndreptat, în cea mai mare parte, spre judeţe precum Dolj, Constanţa, Timiş, Teleorman, Galaţi, Olt, Gorj conduse de lideri PSD. Cele mai mari investiţii, unele aflate deocamdată doar pe hârtie, ar urma însă să se facă acolo unde au ajuns banii europeni: în Bihor, în Prahova, la Cluj, la Iaşi, în Vâlcea, în Maramureş.
Arată gândul.info
Dintre judeţele Olteniei, Oltul şi Gorjul sunt arătate cu degetul pentru că au rămas „în urmă, cu «reuşita» de a fi achitat programul «Cornul şi laptele».
 
Cele două judeţe stau slab şi la capitolul investiţii
 
În timp ce în Bihor, în Prahova, la Cluj, la Iaşi, în Vâlcea, în Maramureş banii europeni au ridicat mizele contractelor locale la peste 50 de milioane de euro, ducându-le până la 150 de milioane, în Gorj şi în Olt nu s-au făcut decât investiţii de 6 milioane de euro, şi acelea preponderent din bugetul intern. Printre judeţele privilegiate în relaţia cu Guvernul, se numără, în schimb, Teleorman şi Timiş care au urcat în topul investiţiilor pe trambulina banilor primiţi de la bugetul intern.
Arată analiza gândul.info 
 
Doljul, stă bine la capitolul accesări de fonduri. Judeţul nostru se află pe locul 5 într-un top al judeţelor în funcţie de banii europeni şi naţionali contractaţi în 2014. Astfel, potrivit datelor gândul.info, valoarea totală a contractelor se ridică la 83,345,740 euro, din care 60,083,181 euro sunt de la bugetul intern, 1,071,098 euro din fonduri europene, iar 22,191,461 euro din surse neprecizate.

Politica