sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

«Crăciun în jurul lumii» organizat de AIESEC Craiova

AIESEC Craiova, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, desfăşoară în perioada 9 decembrie-16 ianuarie proiectul „Christmas around the world”, proiect ce se adresează copiilor orfani aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. Pentru acest proiect, patru traineri internaţionali au venit în România din mai multe colţuri ale lumii, pentru a ajuta la dezvoltarea copiilor orfani.
În cadrul acestui proiect a avut loc, marţi, un eveniment ce s-a desfăşurat la Teatrul „Colibri” din Craiova, eveniment la care au participat membri AIESEC Craiova, parteneri sau foşti membri ai organizaţiei internaţionale studenţeşti. Scopul evenimentului a fost acela de a se strânge donaţiile pentru copiii orfani, donaţii ce au constat în haine, jucării, cărţi şi bani, venite din partea membrilor sau partenerilor.
 
Evenimentul de astăzi (n.r. marţi) face parte din proiectul „Christmas around the world”, un proiect organizat de AIESEC Craiova în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj. Este un proiect la care am invitat partenerii noştri, copiii orfani ce aparţin de DGASPC Dolj, membrii organizaţiei, pentru a celebra Crăciunul într-un stil cu totul şi cu totul deosebit. Am cântat colinde astăzi alături de copii, am dansat împreună, şi credem noi că aceşti copii merită toată atenţia din lume. Ei au primit şi daruri din partea celor prezenţi la eveniment. Membrii AIESEC Craiova şi partenerii au adus pentru copii jucării, haine, cărţi, fie noi, fie aduse de acasă, ba chiar s-au donat şi bani. 
A spus Miron Mardare, coordonatorul proiectului 
 
Proiect la nivel naţional
 
Nu numai în Craiova se desfăşoară acest proiect, copii orfani din mai multe oraşe din ţară, unde există oranizaţii AIESEC, se bucură de beneficiile acestei iniţiative, „Christmas around the world” . Sesiunile de training pentru copii sunt livrate de patru studenţi internaţionali, sosiţi în oraşul nostru pentru a contribui la dezvoltarea personală a acestora.
 
Proiectul desfăşurat de AIESEC Craiova este un proiect ce se derulează la nivel naţional, iar în Craiova este prima ediţie. Noi am dat startul proiectului pe 9 decembrie şi îl vom închide pe 16 ianuarie. Pentru proiect au sosit în Craiova patru studenţi internaţionali care vor ţine traininguri de două ori pe săptămână la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” pentru orfani. Practic, acest proiect se adresează copiilor orfani ce aparţin de DGASPC Dolj. Sesiunile de training se bazează pe dezvoltarea personală a copiilor care poate nu au avut cea mai bună situaţie în viaţa lor, iar noi, prin acest proiect ne dorim să le aducem un zâmbet pe faţă. Aceşti copii poate că au ratat anumite aspecte ale dezvoltării lor şi de aceea ne dorim ca, ajutaţi de trainerii internaţionali, să îi învăţăm mai multe lucruri. Ne bazăm pe ideea de interculturalitate, dezvoltare personală, vorbitul în public, măcar pentru o perioadă de timp, acum în pragul sărbătorilor, să nu simtă lipsa unui părinte. Trainerii internaţionali sunt în număr de patru. Un băiat din India, un altul din Mexic şi două fete din Brazilia. Ei au fost selectaţi pe baza unui interviu şi noi am căutat la ei fie să aibă studii de specialitate, cum este cazul uneia dintre fetele din Brazilia, care a studiat psihologia, fie să mai fi lucrat cu copii înainte. Ei trebuie să fie înţelegători şi să aibă răbdare. Şi lor le place foarte mult la noi, se simt foarte bine, le place să lucreze împreună cu copiii şi îi motivează faptul că, pe viitor, învăţăturile lor vor ajuta aceşti copii să se dezvolte frumos şi armonios. 
A mai spus Miron Mardare, coordonatorul proiectului
spot_img
spot_img

Politica