vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Voicu: Doamna Vasilescu trebuie să îşi revizuiască analiza

Preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a lansat ieri  un atac la adresa primarului Lia Olguţa Vasliescu, care a indus lumea în eroare în momentul în care a pronosticat că în Craiova Klaus Iohannis nu va lua mai mult de zece procente.

Doamna Vasliescu ar trebui să-şi revizuiască puţin pronosticurile şi analiza pe Craiova. O declaraţie din timpul campaniei electorale a fost că domnnul Iohannis va obţine 10 la sută din voturi şi a obţinut 30 la sută. Ar trebui să se gândească la faptul că, faţă de alegerile europarlamentare, PSD-ul a scăzut trei procente în Craiova, la care adăugăm cele patru procente mai puţin faţă de alegerile locale din 2012. Cele două partide liberale au avut cu 6, 7 procente mai mult în Craiova decât la europarlamentare. Sunt şi secţii de votare unde minunatul PSD al doamnei Vasilescu a şi pierdut alegerile. În mediul urban, Craiova reprezintă principalul nostru obiectiv pentru acest tur doi şi pentru viitor, desigur. Sper ca din 1996 oraşele mari să contribuie la o nouă victorie a dreptei la alegerile prezidenţiale.
A afirmat Mihai Voicu (foto stânga), în cadrul unei conferinţe de presă

Acesta a explicat de ce Klaus Iohannis nu va negocia cu niciun partid să se alăture în campania electorală în turul al doilea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A trezit puţină rumoare în opinia publică, declaraţia domnului Klaus Iohannis cu privire la faptul că nu vom negocia cu candidaţii, care au părăsit competiţia, voturi pentru turul al doilea. După cum unii candidaţi au recunoscut, nu deţine nimeni în buzunar, ca marcă de tranzacţionare, voturile obţinute în turul întâi. Sunt oameni liberi, care au ales să voteze un candidat, în funcţie de argumente proprii şi, tot din acest motiv, vor decide cui vor da votul în turul al doilea.
A mai spus Voicu

Şeful PNL Dolj a rememorat un episod din perioada în care se afla în USL, considerând că înţelegerile dintre oamenii politici nu duc la nimic bun.

Am fost la trei metri de domnul Geoană pe scenă când a ţopăit cu Mihaela, dragostea mea. Pe acea scenă se aflau următorii: Crin Antonescu, Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, poate şi alţii mai mici. La ce a folosit acest lucru am constatat cu toţii, tocmai că pentru turul al doilea opţiunile de vot se resetează şi oamenii îşi resetează argumentele proprii şi votează după cum cred de cuviinţă.
A mai punctat Voicu

«Creşterea procentelor PSD în Dolj este nulă»

Deputatul PDL, Constantin Dascălu, a apreciat numărul de voturi obţinut de ACL în Dolj, în condiţiile în care PSD a pus embargou pe multe zone din România.   

Cu toate presiunile făcute, prin ordonanţa dată în România, şi în judeţul Dolj, partidele aflate în alianţă cu PSD au 93 de primari, nu a reuşit să crească faţă de alegerile parlamentare. Practic, creşterea este nulă, de 0, 06 la sută, faţă de alegerile europarlamentare. Mai mult, pe Craiova au scăzut cu trei la sută, ceea ce înseamnă că la electoratul, care este mai bine informat, prin toate minciunile, pe care le-au spus, nu au reuşit să crească scorul pentru judeţul Dolj. O parte din activul nostru a fost demobilizat, fiind contactat de o parte a celor din PSD şi în turul întâi poate nu s-au implicat atât cât ar fi trebuit, ca să obţină scorurile, pe care le-ar fi putut avea în localităţile pe care le conduc.
A spus Dascălu

În acest sens, Constantin Dascălu, crede că PSD va avea un procent mai mic în Dolj în turul al doilea la alegerile prezidenţiale.

Suntem mobilizaţi să scădem scorul PSD din Dolj şi suntem convinşi că în Oltenia, candidatul Klaus Iohannis va avea un scor foarte bun. Este adevărat că domnul Iohannis este un candidat atipic, care nu a mai fost până acum pe scena politică românească. Un om elegant, sincer, deschis, care nu ştie să mintă, să candideze pentru preşedinţia României nu a mai fost până în prezent. Credem că prin acest comportament, să refuze jignirile sau să intre în alte jocuri, aveam nevoie de un asemenea preşedinte. Suntem convinşi că dacă îl vom avea pe Klaus Iohannis preşedinte, vom avea o altă voce de spus în Europa, vom câştiga prestanţa de care avem nevoie ca stat şi vom fi respectaţi în lume pentru votul pe care l-am dat.
A mai declarat deputatul PDL

Dascălu, atac la practicile PSD

Dascălu a atras atenţia asupra practicilor pe care le folosesc cei din PSD.  

O luptă foarte dură va fi cea antifraudă. Votul este singura armă pe care o are cetăţeanul să înlăture această clasă mincinoasă, care nu face nimic din ce a promis după ce câştigă alegerile. Ne întoarcem la vremuri demult apuse şi aceste lucruri trebuie să se termine odată pentru totdeauna. Un vot pentru Klaus Iohannis ar însemna să avem cu adevărat un preşedinte echidistant şi neutru faţă de clasa politică. Sunt convins, că în turul al doilea, aşa cum au votat românii din diaspora, unde Klaus Iohannis l-a zdrobit pe Victor Ponta, domnul Iohannis va obţine un scor foarte bun şi în judeţul Dolj.
A completat Constantin Dascălu (foto dreapta)

În încheiere, deputatul PDL a subiliniat faptul că Victor Ponta ar fi trebuit să renunţe la funcţia de prim-ministru, înainte să candideze pentru preşedinte al României.

Victor Ponta ar fi trebuit să se suspende din funcţie. Eşti prim-minstru şi vrei să candidezi la preşedinţie, cât timp este campanie electorală nu mai eşti premier. Pentru că, ori faci campanie electorală, ori eşti prim-ministru? Nu se poate aşa ceva. Să spună ce vrea să facă, nu să mintă într-una.
A conchis Dascălu. 

Politica